НОВИНИ

Искрен Веселинов, ВМРО: Промяната за детските надбавки не е коментирана нито с нашата квота, нито на съвет

bnt avatar logo
от БНТ
08:48, 16.11.2020
Чете се за: 01:04 мин.
У нас

ГЕРБ се отказа от намерението месечните детски надбавки през следващата година да са без доходен критерий и за всички семейства. Обратът идва с промени в проектозакона за Държавния бюджет преди обсъждането му на второ четене, внесени в последния работен ден. Това предизвика напрежение в управляващата коалиция. От ВМРО реагираха с остра декларация и заявиха, че няма да подкрепят текстовете при обсъждането на бюджета. Темата в "Денят започва" по БНТ коментира депутатът от ВМРО Искрен Веселинов.

Това беше една от най-позитивните идеи в рамките на този проект за бюджет. Ние горещо я подкрепихме, тя мина през МС и изведнъж между двете четения отпадна, обясни народният представител.

Ние категорично казваме, че няма да подкрепим отмяната. Внесли сме текст с поправка на закона, според която изобщо да отпадне подоходния критерий, подчерта Веселинов.

По думите му, за пореден път се връщаме в една обречена парадигма от 15 години, в която пари има само за маргиналните слоеве и за децата на тези, които не си плащат доходите.

Въпросът има две решения - едното е да падне подоходното ограничение за получаване на детски и второ - така нареченото семейно подоходно облагане, при което семействата да могат да получат облекчения, когато попълват данъчните си декларации за следващата година.

Държим всяко българско дете да получава държавна подкрепа, категоричен е депутатът.

Относно напрежението в коалицията, Веселинов заяви:

Като депутат от ВМРО аз не се чувствам добре, мисля че това е един от многото примери как не се прави политика и как не се изграждат отношения. Това е поредния пример за изцяло сбъркани приоритети.

Някой ако иска да променя нещо, нека г-жа Менда Стоянова да се събере Коалиционен съвет. Това е редът в коалицията. Решението за отмяна не е коментирано нито с нашата квота, нито със Съвета на коалицията, подчерта Веселинов.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лечков: Оставката на Борислав Михайлов беше неправилно поискана
Лечков: Оставката на Борислав Михайлов беше неправилно поискана
Д-р Москов: Големите болници в София трябва да приемат само COVID пациенти
Д-р Москов: Големите болници в София трябва да приемат само COVID пациенти