НОВИНИ

Испания обмисля да въведе вечерен час, Русия тества трета ваксина срещу COVID-19

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
18:37, 20.10.2020
Чете се за: 00:51 мин.
По света
Снимка: БГНЕС

Мерките в опит да се ограничи разпространението на COVID-19 се актуализират. Испания обмисля въвеждането на вечерен час. В Белгия полиция следи спазването на вече наложените ограничения. Великобритания започна тестове по летищата.

Испания обмисля поредното затягане на мерките.

"Втората вълна вече не е заплаха, а реалност в цяла Европа. Искам да предложим нови мерки, и една от тях вече действа в други европейски държави, става дума за вечерен час", заяви здравният министър Салвадор Ила.

Това обаче ще изисква обявяването на извънредно положение. Ако то бъде наложено за повече от 2 седмици, ще се изисква подкрепата на опозицията.

За първи път пътуващи от летище "Хийтроу" за Хонконг ще имат възможност да си платят за тест, преди да се регистрират за полет. От януари във Великобритания започва проучване, чиято цел е ускоряване на получаването на ваксина срещу коронавирусната инфекция. За целта 90 души ще бъдат изложени на заразата. От СЗО Обаче предупреждават, че процесът, не само във Великобритания, но и по света, трябва да бъде много прецизно съгласуван.

"Всичко трябва да бъде под наблюдението на етична комисия и доброволците трябва да са напълно съгласни с условията. Да са така подбрани, че рискът да е минимален. Защото хората ще бъдат изложени на вирус, за който ние нямаме лечение", каза Маргарет Харис.

Букурещ е епицентър на заразата в Румъния. От днес там учениците минаха на дистанционно обучение.

Русия регистрира рекорден брой случаи на коронавирус за 24 часа - над 16 300. Страната тества трета ваксина срещу COVID-19. Първите резултати се очакват в средата на декември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стана ясен първият съперник на Григор Димитров на турнира в Антверп
Стана ясен първият съперник на Григор Димитров на турнира в Антверп
Какво показаха проверките за спазването на мерките в Пловдив?
Какво показаха проверките за спазването на мерките в Пловдив?