НОВИНИ

Испания отново победи Украйна и ще спори с Англия за титлата на Евро 2023 по футбол за младежи до 21 г.

bnt avatar logo
от Калоян Николов
00:10, 06.07.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
испания отново победи украйна спори англия титлата евро 2023 футбол младежи
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Испания се класира за финала на европейското първенство по футбол за младежи до 21 години, което се провежда в Румъния и Грузия. В двубой от полуфиналите на турнира иберийците обърнаха Украйна от 0:1 до 5:1.

Украйна откри резултата на стадион „Стяуа“ в Букурещ в 13-ата минута, когато Михайло Мудрик проби по десния флаг, финтира Виктор Гомес и почти от аутлинията отправи остро центриране по земя към точката за дузпа в наказателното поле на испанците, топката се отби в крака на Айтор Паредес и стигна до Артьом Бондаренко, който с мощен изстрел по земя даде преднина за своята родина.

„Ла Фурия Роха“ възстанови равенството четири минути по-късно. Виктор Гомес пусна дълго извеждащо подаване към капитана Абел Руис, който надбяга противников бранител, елиминира вратаря Анатолий Трубин и с изстрел прати топката между краката на защитника Максим Таловиеров право в мрежата за 1:1.

Испания направи пълен обрат в 24-ата минута чрез Ойхан Сансет, който с далечен изстрел по земя не остави шансове на стража Трубин.

В 54-ата минута Антонио Бланко отне топката пред наказателното поле на Украйна и с рязък, плътен изстрел прати топката в мрежата.

Селекцията на Санти Дениa реализира четвърто попадение в 68-ата минута чрез Аймар Орос след изстрел от далечна дистанция, а крайният резултат оформи Серхио Гомес почти по идентичен начин.

Така в събота, 8 юли, от 19 часа Испания ще спори с Англия за европейската титла по футбол за младежи до 21 години. Двубоят ще бъде излъчен пряко в ефира на БНТ 3!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европейското първенство по футбол за младежи до 21 г. НА ЖИВО по БНТ 3
Европейското първенство по футбол за младежи до 21 г. НА ЖИВО по БНТ 3
Григор Димитров: Нямам притеснения за сигурността на Уимбълдън
Григор Димитров: Нямам притеснения за сигурността на Уимбълдън