НОВИНИ

Историческо! Северна Македония победи Германия в Дуисбург

bnt avatar logo
от Калоян Николов
11:20, 01.04.2021
Чете се за: 00:55 мин.
Световен футбол
историческо северна македония победи германия дуисбург

Отборът на Северна Македония поднесе изненадата в мартенските мачове от квалификациите за Световното първенство в Катар през 2022 г., след като снощи победи четирикратния световен шампион Германия с 1:2 в Дуисбург.

Герой за западните ни съседи се превърна Елиф Елмас, който освен, че вкара победния гол в двубоя от група "J", запази живи шансовете на Северна Македония да се класира за Мондиала догодина.

Западните ни съседи поведоха изненадващо в резултата края на първата част след попадението на 37-годишния капитан Горан Пандев, който се оказа най-съобразителен в наказателното поле на "Маншафта" при едно ниско центриране.

Полузащитникът на Манчестър Сити Илкай Гюндоган възстанови паритета от дузпа, а "Бундестимът" можеше да направи пълен обрат, но нападателят Тимо Вернер пропусна да се разпише.

Нещата се влошиха допълнително за домакините, когато Елмас влезе необезпокояван в наказателното поле и донесе шокиращия успех на северномакедонците.

След поражението си, световният шампион от 2014 г. е на трето място в групата, с равен брой точки със Северна Македония и на три зад лидера Армения, който стартира със стопроцентов рекорд след драматичната победа над Румъния у дома с 3:2.

В другия двубой от групата Исландия надви категорично Лихтенщайн като гост с 4:1.

„Очевидно е, че сме много разочаровани. Изглеждахме уморени, направихме грешки и бяхме бавни в атака. Нашите опоненти стояха дълбоко и изпитвахме затруднения да ги пречупим“, каза Йоахим Льов след мача.

Това е първата световна квалификация, която Льов губи в кариерата си на национално ниво и едва третата загубена в историята на Германия.

За последно "Маншафтът" отстъпи в световна квалификация на Англия с 1:5 през 2001.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Емил Костадинов: Трябва да се спре с оправданията
Емил Костадинов: Трябва да се спре с оправданията
Йън Бараклъф: Нашата задача беше да спечелим
Йън Бараклъф: Нашата задача беше да спечелим