НОВИНИ

Италиански и български тенори пеят в чест на 100-годишнината на Карузо

bnt avatar logo
от БНТ
21:10, 10.06.2021
Чете се за: 01:42 мин.
Още
Слушай новината

На 11 юни с "Карузо Опера Гала" ще бъде открит 12-ия сезон на фестивала "Опера в Летния театър" във Варна. Грандиозният галаконцерт е посветен на 100-годишнината на един от най-бележитите тенори в историята на операта - Енрико Карузо. В оперната гала участват италианските звездни тенори Фабио Армилиато и Анджело Фиоре.

В чест на феноменалния драматичен тенор Енрико Карузо във Варна ще прозвучат най-популярните арии и канцонети от репертоара му. Сред тях са произведения на Верди, Пучини, Росини и Маскани.

"Велик е заради своята модерност и новаторство. Научих много от неговото пеене, а начинът, по който използва гласа си, все още ми служи за вдъхновение и пример", заяви Фалио Армилиато.

В състава от солисти в "Карузо Опера Гала" е и Анджело Фиоре. Кариерата му се устремява нагоре след дебюта му в Ла Скала през 2019 година.

"Беше трудна година не само за културата и за театъра, но и за всички. Огромни аплаузи за организаторите на този фестивал, за усилията и подготовката. Щастлив съм, че тази гала в чест на Енрико е факт", каза Анджело Фиоре.

"Карузо Опера Гала" е концерт с богата програма от класически арии, камерни и неополитански песни. Цялото това разнообразие е събрано под диригентската палка на маестро Лоренцо Бизари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Байдън се срещна на четири очи с Борис Джонсън
Байдън се срещна на четири очи с Борис Джонсън
Протест пред БНТ в подкрепа на министъра на културата Велислав Минеков
Протест пред БНТ в подкрепа на министъра на културата Велислав Минеков