НОВИНИ

Италия се справи с лекота с Израел в Лигата на нациите

"Адзурите" държаха мача под пълен контрол и макар да им отне време да се отпушат, успяха да пречупят съперника до средата на второто полувреме.

bnt avatar logo
от Константин Джаркин
23:37, 14.10.2024
Чете се за: 04:17 мин.
Спорт
Национален отбор на Италия по футбол
Снимка: БТА
Слушай новината

Италия продължи с добрата си форма в Лигата на нациите. Селекцията на Лучано Спалети победи с 4:1 последния в група A2 на Лигата на нациите Израел на "Блуенерджи Стейдиъм". "Адзурите" държаха мача под пълен контрол и макар да им отне време да се отпушат, успяха да пречупят съперника до средата на второто полувреме.

Срещата в Удине бе предшествана от масов протест на италианските привърженици в подкрепа на Палестина. Напълно очаквано двубоят мина под засилено полицейско присъствие.

Противно на очакванията гостите можеха да поведат в резултата още в 8-ата минута след грешка на Николо Фаджиоли. Полузащитникът подари топката в своята половина, а Оскар Глух стреля от дистанция, но ударът му се размина на сантиметри с вратата.

Първата добра ситуация пред Италия пък падна след четвърт час игра, когато капитанът Джовани Ди Лоренцо изведе по прекрасен начин Матео Ретеги, но вратарят Омри Глазер успя да затвори ъгъла за стрелба на натурализирания аржентинец.

Три минути по-късно отново нападателят на Аталанта тества Глазер, но стражът на гостите внимаваше.

В 20-ата минута бе ред и на Сандро Тонали да застраши вратарят на Израел, който отново запази нулевото равенство със самоотвержана намеса.

Натискът на "адзурите" все пак се отплати в 39-ата минута, когато Тонали бе повален от капитана Дон Перец в наказателното поле на гостите. Зад топката застана Матео Ретеги, който обърка с движението си Глазер и откри резултата пет минути преди края на първото полувреме.

Девет минути след подновяването на играта Италия удвои преднината си. Джакомо Распадори центрира от статично положение към съотборника му на клубно ниво Ди Лоренцо, който се извиси над противниковата защита и вкара с глава.

В 66-ата минута Израел отбеляза сензационен гол, с който намали изоставането си. Мохамад Абу Фани отбеляза директно от ъглов удар, след тотално проспиване на ситуацията от защитата на "адзурите" и стража Гилермо Викарио.

Щастието на израелците обаче изтрая само шест минути. Глазер, който бе почти безгрешен в днешния двубой, позволи лек удар на Давиде Фратези да премине през ръцете му за трето попадение за селекцията на Лучано Спалети. Полузащитникът на Интер бе асистиран от неговия съотборник на клубно ниво Федерико Димарко.

Веднага след гола, селекционерът на Италия вкара в игра Даниел Малдини, който за първи път облече екипа на "адзурите" на същия терен, на който баща му Паоло също прави дебют с националната фланелка. 23-годишният атакуващ полузащитник стана третия Малдини играл за "Скуадра адзура", след дядо му Чезаре и легендата на Милан Паоло.

Десет минути преди края на мача именно Даниел бе замесен в четвъртото попадение за своята страна. Той подаде към друга резерва Дестини Удоджи, който пък върна назад към капитанът Ди Лоренцо, който вкара втория си гол.

Италия остава начело в група A2 на Лигата на нациите преди последните мачове през месец ноември. "Адзурите" имат 10 точки в четири мача, а Израел все още няма спечелена точка на дъното.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рандал Коло Муани донесе важен успех за Франция срещу Белгия като гост в Лигата на нациите
Рандал Коло Муани донесе важен успех за Франция срещу Белгия като гост в Лигата на нациите
Нетаняху отново призова силите на ООН да се изтеглят от зоните на военни действия
Нетаняху отново призова силите на ООН да се изтеглят от зоните на военни действия