НОВИНИ

Италия въвежда 5-дневна карантина за граждани от ЕС

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
13:30, 30.03.2021
Чете се за: 01:35 мин.
По света
Слушай новината

Пристигащите в Италия от страни от ЕС ще трябва да носят със себе си резултати от тест за коронавирус и да преминат 5-дневна карантина при пристигане. Италианският здравен министър Роберто Сперанса ще подпише съответния указ през деня, съобщи АНСА.

Както уточнява агенцията, пристигащите от страните от ЕС трябва да направят повторен тест за коронавирус след пет дни.

Осигурена е двуседмична карантина за всички пристигащи от страни извън ЕС и Шенгенското пространство. Освен това можете да посетите Италия само по причини, свързани с работни задачи или необходимост от медицинско лечение или обучение. Туризмът в страната е официално забранен, както и движението на жители в страната. Редица държави са в т. нар. Черен списък, влизането от тях е забранено поради неблагоприятната епидемиологична ситуация.

За периода на предстоящите Великденски празници в Италия е обявено мини-заключване. В същото време, според италианските медии, някои италианци заминават в чужбина на туристически пътувания. Една от популярните дестинации е Испания, където е достатъчно европейските посетители да направят тест за коронавирус. Този факт предизвиква противоречия в Италия, където всички туристически структури са принудени да останат затворени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цвети Пиронкова ще играе в квалификациите на WTA 500 в Чарлстън
Цвети Пиронкова ще играе в квалификациите на WTA 500 в Чарлстън
Петима бадминтонисти ни представят на европейското първенство
Петима бадминтонисти ни представят на европейското първенство