НОВИНИ

Валежи и повече облаци до края на деня

bnt avatar logo
от БНТ
12:49, 30.03.2021
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

След слънчевата сутрин през втората половина на деня облачността ще е разкъсана, в Източна България по-често значителна и на места там, включително и по Черноморието, ще превали дъжд, а вечерта слаби валежи ще има и в Централна България.

С умерен, в Източна България временно силен вятър от север-североизток ще нахлува по-студен въздух и максималните температури слабо ще се понижат, в сравнение с вчера, и ще бъдат между 11 и 16 градуса, в София - около 13 градуса.

И през нощта на отделни места в източните и планинските райони ще превали дъжд. Вятърът временно ще отслабне. Минималните температури в повечето райони ще бъдат между 0 и 5 градуса.

Максималните ще бъдат още по-ниски, в по-голямата част то страната от 11° до 13°, в София около 11°, в крайните югозападни и северозападни райони от 15° до 17°. Ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб, в Източна България - умерен североизточен вятър.

Много ветровито ще бъде времето в планините. Ще духа силен североизточен вятър. Ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, но без съществени валежи.

Максималните температури в курортите: минус 1° на Алеко и около 3° в Боровец и Пампорово, както и в ски зона Шилигарника над Банско. Опасността от лавини извън обработените ски писти в курортите остава много висока.

Топло за края на март и предимно слънчево ще бъде в Западна и Централна Европа, както и на Апенините. На Скандинавския полуостров, както и в по-голямата част от Източна Европа, облачността ще е значителна, на места в северните райони на Европейска Русия ще има валежи от сняг, в централните предимно от дъжд.

На Балканите ще е предимно слънчево. В Южна Гърция, Европейска Турция и в района на Егейско море ще бъде ветровито и там има вероятност слабо да превали дъжд.

У нас в четвъртък и петък се очаква затопляне, по-чувствително в петък, когато на места дневните температури ще надхвърлят 20°.

Ще преобладава слънчево време, но през почивните дни облачността отново ще се увеличи. На места ще има и валежи. В събота са възможни и гръмотевици. Ще бъде ветровито и по-хладно, особено в неделя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Любо Пенев започна с промените в ЦСКА София
Любо Пенев започна с промените в ЦСКА София
Доброволци почистиха коритото на река Места край Белица
Доброволци почистиха коритото на река Места край Белица