НОВИНИ

Ива Митева: Убедена съм, че ще работим достойно за авторитета на този парламент

Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
12:30, 15.04.2021
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

"Нека положим усилия за диалог помежду си, за търсене на добрите решения, за висока парламентарна култура, за да бъдем достойни представители на народа", призова Ива Митева, след като беше избрана за председател на 45-ото Народно събрание.

Осъзнавам отговорността и очакванията на всички ни да намерим най-вярната посока, за да отговорим на предизвикателствата на днешната усложнена реалност, каза още Митева.

"Убедена съм, че ще работим достойно за авторитета на този парламент. Надявам се към опита и знанията на доказалите се парламентаристи да прибавим младостта, енергията и новаторския дух на новоизбраните колеги", допълни председателят на 45-ото Народно събрание.

Към нашата работа са обърнати очакванията на избирателите за изпълнение на предизборните програми - за ясно, предвидимо и стабилно законодателство, припомни тя.

"Прозрачността и отчетността трябва да бъдат водещи принципи в работата на това Народно събрание. Конституционните норми, свързани с парламентарния контрол, изслушването на органите на съдебната власт и на органите, които изцяло или частично се избират от Народното събрание, се изпълнят със съдържание", заяви Митева.

Всичко за първото заседание на новия парламент четете ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Белгия отменя забраната за несъществени пътувания за държавите от ЕС
Белгия отменя забраната за несъществени пътувания за държавите от ЕС
УЕФА потвърди Рим за домакин на Евро 2020
УЕФА потвърди Рим за домакин на Евро 2020