НОВИНИ

Новите лица в парламента

Милена Кирова
от Милена Кирова
11:42, 15.04.2021 (обновена)
Чете се за: 03:20 мин.
У нас
Снимка: Десислава Кулелиева
Слушай новината

Някои депутати прекрачиха прага на Народното събрание за първи път. Други - за пореден, а трети се завърнаха след кратко или по-дълго отсъствие.

Различно - така изглежда 45-ото Народно събрание. 6 групи и много комбинации за съвместна работа, но и за противопоставяне. За първи път в парламента и от първия ден "Има такъв народ" се очертават като най-желания партньор.

"Ще говорим като мине заседанието, чувствата са нормални, най-накрая ще има долу-горе парламент, какъвто искат хората, нека мине заседанието ще говорим", заяви Тошко Йорданов от "Има такъв народ".

Славена Точева - студентката, която влезе в парламента от "ГЕРБ-СДС" с голям брой преференции, получила подкрепа така:

"С много работа и доверие на хората", коментира Славена Точева.

Пулмологът Александър Симидчиев смени бялата лекарската престилка с костюм като депутат от "Демократична България". Поставя си цел - контрол над пандемията.

"Огромна отговорност, защото знам колко много хора разчитат нещо да се случи, нещо позитивно за цялата държава и за всимки нас. Най-важното е да направим така, че след края му хората да усетят, че сме свършили нещо полезно", добави Александър Симидчиев.

Според Антоанета Цонева основната цел, която си поставя "Демократична България" е да възстанови българската държавност и достойнството на българския парламент.

Едно от лицата на летните протести Арман Бабикян от жълтите павета прекрачи прага на пленарната зала без напрежение. И припомни:

"Напрежение имаше, когато стояхме пред залите, нали помните, по площадите, тогава имаше напрежение? Комисия за ревизия, имаме икономика в спешен порядък, имаме съответни законопроекти, които са приготвени. Здравната криза не е отминала, никой не съмнява в това, има много важни неща", отбеляза Арман Бабикян от "Изправи се! Мутри вън!".

Татяна Дончева - за последно депутат в 40-ия парламент от БСП - днес се завърна, но в нова формация.

"Да свършим каквото можем, пък ще видим нататък. Силно се надявам колегите, след като изсърбаха този нисък рейтинг и това обществено презрение, да разберат, че не е въпросът само дали имаш мнозинство, да те излъчи за някакъв началник, защото столът не започва да мисли вместо теб", каза още Татяна Дончева от "Изправи се!Мутри вън".

Началото е поставено, предстоят конкретните решения и действия.

Всичко за първото заседание на новия парламент четете ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пеп Гуардиола: Радвам се за всички, свързани с клуба
Пеп Гуардиола: Радвам се за всички, свързани с клуба
Юрген Клоп: Отпаднахме в Мадрид
Юрген Клоп: Отпаднахме в Мадрид