НОВИНИ

Ивайло Иванов за протестите: Каквото и да направим, МВР ще бъде виновно

ивайло иванов протестите каквото направим мвр виновно
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:45, 13.08.2020
Чете се за: 01:08 мин.
У нас

Министърът на вътрешните работи е бил готов да отговаря на депутатски въпроси за насилието над журналисти и протестиращи по време на партийната конференция на ГЕРБ, но проваленото заседание на Парламента е осуетило намеренията му. Главният секретар пък подчерта, че МВР пази институциите и не се ангажира с пазене на политическа партия. По думите му в момента органите на реда трудно могат да угодят на всички.

Христо Терзийски и Ивайло Иванов днес наградиха пожарникари и служители на гранична полиция, участвали в гасенето на големия пожар на територията на Странджа-Сакар.

Вътрешният министър не се ангажира с коментар за липсата на кворум в Народното събрание днес.

Христо Терзийски, министър на вътрешните работи: След 2-3 седмици министър още не мога да отговарям политически на този въпрос.

Два са подадените сигнали в МВР за насилие по време на националната конференция на ГЕРБ. За агресията срещу журналистката Полина Паунова е образувано досъдебно производство.

Христо Терзийски, министър на вътрешните работи: Има лице, на което е повдигнато обвинение и е взета мярка за неотклонение.

Главният секретар на МВР заяви, че основната задача на служителите на МВР е запазването на гражданския мир.

Ивайло Иванов, главен секретар МВР: МВР не се ангажира с пазене на дадена политическа партия, а МВР пази институциите - дали ще бъде НС, дали ще бъде президентството, дали ще бъде МС, това са институции, които олицетворяват държавността в една страна.

Ивайло Иванов подчерта, че МВР ще го има, независимо коя политическа сила е на власт."Минали сме през много управления и винаги сме били на първа линия, защото това е основното ни задължение. Голяма част от обществото иска да се намесим с всички правомощия, с които разполагаме и да освободим това, което възпрепятства свободното придвижване. Протестиращите казват да не ги закачаме, да не използваме насилие срещу тях. Каквото и да направим, МВР ще бъде виновно.

Според ръководството на МВР след началото на протестите обществения фокус е променен и е насочен само към протестите, а работата на полицията срещу миграционния натиск, битовата престъпност и тежките криминални престъпления остава на заден план за хората.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протестиращите в Русе блокираха за кратко кръстовище
Протестиращите в Русе блокираха за кратко кръстовище
Стоян Мавродиев ще съди Димитър Ламбовски за рекет
Стоян Мавродиев ще съди Димитър Ламбовски за рекет