НОВИНИ

Ивайло Петев бе представен като старши треньор на румънския Университатя Крайова

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:26, 07.11.2023
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
ивайло петев представен старши треньор румънския университатя крайова
Слушай новината

Вече бившият старши треньор на Лудогорец Ивайло Петев не остана дълго време без работа и днес бе представен като новия наставник на румънския Университатя Крайова.

Договорът на българския специалист е за срок от три години, а медиите северната ни съседка отбелязаха, че за пръв път треньор на Университатя бива представен лично от президента на клуба Михай Ротару.

Петев е общо третият човек, който застава начело на "бяло-сините" от началото на кампанията след бившия треньор на Литекс Лауренциу Регекампф, който започна сезона, и Корнелиу Папура, който бе временно назначен.

"В целия клуб е много важно всеки да даде всичко от себе си и Университатя да изглежда така, както трябва. Това е отборът, който ме е искал най-много в цялата ми кариера, а това означава уважение. Амбициите ми и тези на шефа са еднакви. До момента съм бил съотборник с румънци, бил съм и треньор на румънци. Имам добро мнение за тях. Следя и първенството на страната, така че съм достатъчно информиран. Където и да работя, работя с цялото си сърце. Ако не вършите работата си 24 часа в денонощието, не сте успешни. Не живея в миналото. Миналото е статистика. Утре е нов ден, трябва да се развиваме всички", заяви пред представянето си родният наставник.

"Трябва да се запозная с екипа в клуба, както и с футболистите. Инфраструктурата е наред, така че нямаме извинения. Има време да се подготвим и за атака на титлата, но в момента това не е най-важното нещо. Най-важното е да вдигнем отбора, да променим първите резултати", допълни още бившият селекционер на България и на Босна и Херцеговина.

За Ивайло Петев Университатя Крайова ще бъде общо осми клубен отбор, на който той застава начело в своята треньорска кариера, след като е водил досега Любимец, Лудогорец (на два пъти), АЕЛ Лимасол, Динамо Загреб, Омония Никозия, Ал-Кадисия и Ягелония.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Едуардо Камавинга преподписа с Реал Мадрид до 2029-а година
Едуардо Камавинга преподписа с Реал Мадрид до 2029-а година
Огнище на птичи грип откриха във ферма в Добричко
Огнище на птичи грип откриха във ферма в Добричко