НОВИНИ

Иван Иванов вече не е старши треньор на националния отбор по вдигане на тежести

иван иванов представянето световното беше нашите възможности
bnt avatar logo
от БНТ
20:41, 18.01.2023
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Иван Иванов вече не е старши треньор на националния отбор по вдигане на тежести, след като договорът му не е бил подновен от родната федерация, а решението за това е било еднолично на президента на централата Неделчо Колев.

Самият Колев е внесъл план за подготовка на родните щангистите в Министерството на младежта и спорта, където като наставник на националите ни фигурира Пламен Аспарухов.

Ако в действителност той бъде назначен на поста, за Аспарухов това ще бъде трети период начело на националния отбор, който той води между 2001 и 2004 година, както и между 2007 и 2008 година. Под негово ръководство България стигна и до последната си олимпийска титла във вдигането на тежести, дело на Милен Добрев през 2004 година в Атина.

"Договорите на всички състезатели и треньори в националния отбор изтичат края на декември. Аз не съм чул да има назначени нови треньори от федерацията. Ако има нещо такова, то може да бъде направено само от един човек и това е Неделчо Колев. Той е написал, че има Управителен съвет (УС), но никой от неговите членове не знае, че има УС. Не може да се работи по такъв начин. Дори аз се чудя на себе си и на колегите как се занимаваме с подобна простотия", коментира пред БНТ Иван Иванов, който е начело на националния ни тим вече в продължение на 12 години.

За да бъде извършена рокадата на Неделчо Колев обаче, планът му трябва да бъде утвърден от УС, а подобно решение е много вероятно да доведе до бойкот на част от най-изявените ни състезатели във вдигането на тежести, които неведнъж са заявявали подкрепата си за Иван Иванов.

"Без Иван Иванов ние не можем да успее, в който и да било спорт. Този човек просто обича спорта и е доказал, че с него начело всичко може да се случи", заяви двукратният ни европейски шампион Ангел Русев.

На фона на всички скандали в БФ Вдигане на тежести стана ясно, че българските щангисти все още не са получили последната си заплата за месец декември, а федерацията не се е издължила и за част от миналогодишните лагери.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови разкрития за "Катаргейт", Европейската комисия обеща нов закон срещу корупцията
Нови разкрития за "Катаргейт", Европейската комисия обеща нов закон срещу корупцията
Действа ли руската групировка "Вагнер" и в Сърбия?
Действа ли руската групировка "Вагнер" и в Сърбия?