НОВИНИ

Иван Петков: Имаме респект към всеки съперник

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:17, 22.08.2021
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
иван петков имаме респект всеки съперник
Слушай новината

Селекционерът на женския ни национален отбор Иван Петков остана доволен от втората поредна победа на България на ЕвроВолей 2021.

Вчера "лъвиците" записаха чист успеха над състава на Испания с 3:0 (25:12, 25:19, 25:21), надигравайки го в зала "Колодрума" в Пловдив.

След двубоя Петков заяви, че за отбора е важно да побеждава във всеки един мач и, че подготовката за всеки сблъсък е като за финал.

"За нас е важно да побеждаваме във всеки мач. Да даваме най-доброто като отбор и колектив. Не правим разлика срещу кой състав играем. Имаме респект към всеки съперник. Подготовката ни за всеки мач е като за финал. Като треньор съм достигнал до извода, че всяка среща е важна и ние трябва да даваме най-доброто от себе си. Опитваме се да подготвим отбора за всеки съперник и да търси най-добрия ритъм, за да играем по начин, който отговаря на възможностите и самочувствието ни. Това важи и за днешния противник."

Наставникът говори и за тима на Испания, описвайки го "добре организиран отбор без опит".

"Испания е добре организиран отбор със състезателки, които имат своите качества. Млади момичета, които играят доста бързо. Нямат опит, с което ние ги превъзхождаме, но имат други достойнства, които се опитахме да неутрализираме и в по-голямата част от мача успявахме. Имахме своите затруднения, което са неизбежни ситуации за всяка среща."

Тази вечер за България предстои първото по-тежко препятствие на шампионата в лицето на Германия. Мачът в зала "Колодрума" е с начален час 19.00.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ева Янева: Вълнуващо е да се завърнеш
Ева Янева: Вълнуващо е да се завърнеш
Радев обсъди с местните власти в Болярово проблемите във водния сектор и предстоящата миграционна криза
Радев обсъди с местните власти в Болярово проблемите във водния сектор и предстоящата миграционна криза