НОВИНИ

Иван Петков: Щастливи сме, излизаме срещу Полша за победа

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:30, 25.08.2021
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
иван петков щастливи сме излизаме полша победа
Слушай новината

Селекционерът на женския ни национален отбор по волейбол Иван Петков сподели, че е щастлив от категоричната победа срещу Чехия, която нашите момичета извоюваха вчера в пловдивската зала "Колодрума".

Вчера "лъвиците" се наложиха с 3:0 (26-24, 25-12, 25-19), за да запишат своята трета победа в Група "В" на ЕвроВолей 2021 за жени.

След двубоя Иван Петков заяви, че за него отборът на България е на по-високо ниво и това си е проличало в мача.

"Щастливи сме от победата. Емоциите трябва да ги контролираме. Имаше разлика в нивата на двата отбора , без да подценявам по никакъв начин отбора на Чехия. Имам респект към тях като отбор, като отделни състезателки, с треньора им се познаваме, но за мен нашият отбор е на по-високо ниво и трябваше да покажем разликата на игрището", сподели селекционерът.

Анализирайки мача, Петков призна, че в първия гейм е било тежко за отбора, но отдаде трудностите на това, че мисълта на всички е била към мача с Полша.

"В първия гейм беше тежко за нас. Но според мен и мисълта ни беше насочена и към мача с Полша. След като спечелихме категорично втори гейм, очаквах малко колебания в третия. А в края на третия гейм при голяма разлика се поотпуснахме", заяви Петков.

Накрая селекционерът обърна внимание и на предстоящия мач срещу лидера в групата Полша и заяви, че България излиза за победата.

"Полша е от топ отборите в Европа, неслучайно са единствените без загуба в нашата група. Сега ще се подготвим с анализите, за да бъдем и готови, и настроени по най-добрия начин за победа срещу тях - да се опитаме да неутрализираме силните им страни", завърши Иван Петков.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ива Митева: Не съм готова за премиер, не ме спрягайте за този пост
Ива Митева: Не съм готова за премиер, не ме спрягайте за този пост
Атанас Атанасов: Има проблем с машините за гласуване
Атанас Атанасов: Има проблем с машините за гласуване