НОВИНИ

Иван Петков: Във всеки мач даваме всичко от себе си

иван петков
bnt avatar logo
от БНТ
23:07, 21.08.2021
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на националния отбор по волейбол при жените Иван Петков не скри надеждите си тимът да постигне победа и над третия съперник от Европейското първенство в Пловдив - Германия.

"Всички мачове са важни и ние трябва да даваме най-доброто от себе си. Винаги опитваме да подготвяме отбора по най-добрия начин за всеки съперник. Днешният ни съперник бе добре организиран, който има своите качества като състезателки. Те играят бързо, имат техника, но ние ги превъзхождахме като опит", сподели треньорът на волейболистките ни.

Националките се наложиха с 3:0 гейма над Испания във втория си мач от груповата фаза.

"Резултатът от всеки мач ще даде отражение в крайното класиране, затова и резултатите са важни за нас. Излизаме, даваме всичко от себе си, ако можем побеждаваме, ако не, продължаваме напред“, каза наставникът.

"Кадрови проблеми има във всеки тим. Опитваме се вътрешно да си решаваме тези проблеми и не им отдаваме голямо значение. Може би визирате Елица, но това са нормални неща. Що се отнася да Мирослава Паскова, никой не знае, може след няколко дни да излезе и да играе, в което всички ние се надяваме", каза още Иван Петков.

Следващият двубой на нашите е утре, 22 август (неделя), срещу отбора на Германия и е с начален час 19:00. Бундестимът е с победа и загуба досега. От отборите в група В няма по-убедителен от нашия на този етап. На старта на шампионата волейболистките ни надиграха Гърция отново с 3:0 гейма.

Националката Гергана Димитрова заяви, че тимът ни ще се хвърли с всички сили в предстоящия двубой с Германия.

"Очаквахме малко повече от отбора на Испания, но е хубаво, че победата беше категорична. Бяхме по-свежи и събрани, за да завършим мача така, както трябва, и да сме още по-свежи за следващите срещи. На моменти имаше липса на концентрация, за което трябва да търсим грешките в себе си. Но всъщност водихме темпото, Испания започваше да прави повече грешки, ние се подвеждахме по тях. Излизаме в мача с Германия с настройка за категорична победа и ще се хвърлим, за да я постигнем", сподели Димитрова.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-малко трима загинаха, стъпкани на летището в Кабул
Най-малко трима загинаха, стъпкани на летището в Кабул
Лудогорец вкара 5 на Локомотив София
Лудогорец вкара 5 на Локомотив София