НОВИНИ

Иван Петков: За мен е сбъдната мечта да водя България в родния ми град

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:41, 19.08.2021
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на женския национален отбор по волейбол Иван Петков сподели, че е останал доволен от представянето на неговите момичета в откриващия мач на ЕвроВолей 2021, завършил с победа срещу Гърция.

Вчера вечерта в зала "Колодрума" "лъвиците" отнесоха южната ни съседка с 3:0 (25:20, 25:15, 25:19), за да запишат отличен старт на шампионата.

Петков разкри, че е очаквал победата, но въпреки това поздрави отбора, защото е успял да се справи с емоциите покрай факта, че двубоят е Пловдив.

"Доволни сме. В един турнир е важно да печелиш срещу всеки съперник, а ние успяхме да вземе чиста победа на старта. Не мога да кажа, че не сме очаквали да победим. Проучихме детайлно Гърция и се подготвихме по-най-добрия начин за този мач, който бе и откриващ в такова важно първенство. Въпреки емоционалния момент успяхме да вземем най-доброто и изиграхме един приличен двубой. Искам до поздравя целия отбор.", започна Иван Петков.

Бившият наставник на Марица сподели още, че не е усетил напрежение у своите волейболистки, допълвайки, че те много добре осъзнават важността на всеки един момент от мача.

"Някакво пренапрежение в тима нямаше. Нашите състезателки са изиграли доста срещи на високо ниво и не им е за първи път. Имаме своите инструменти да контролираме тези чувства и емоции. Играхме толкова, доколкото да победим, нито повече нито по-малко. Състезателките осъзнават важността на всеки един момент и знаят кога да натиснат и кога могат да си позволят по-лежерен подход.", заяви селекционерът на България.

Накрая Иван Петков разкри, че за него е сбъдната мечта да води България на Европейско първенство в неговия роден град Пловдив.

"Да играем тук в Пловдив на Европейско е една сбъдната мечта за мен. В родния ми град да бъда треньор на националния тим и хората да пеят химна, България да побеждава и в първия ден да има голяма еуфория, това само съм си го мечтал. Благодаря на Господ, че ми даде тази възможност!", завърши емоционално наставникът.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христо Иванов: Неразумно е да има нови избори
Христо Иванов: Неразумно е да има нови избори
Мая Манолова: Очакваме президентът да не бърза с връчването на втория мандат
Мая Манолова: Очакваме президентът да не бърза с връчването на втория мандат