НОВИНИ

Ивелин Попов пред БНТ: Едно от най-добрите ми решения бе да дойда в Ботев Пловдив

Футболистът на Ботев Пловдив Ивелин Попов държи затворена вратата на националния отбор за себе си

Ивелин Попов
bnt avatar logo
от БНТ
13:06, 07.01.2024
Чете се за: 04:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Футболистът на Ботев Пловдив Ивелин Попов твърди, че едно от най-добрите решения в професионалната му кариера е да се присъедини към "канарчетата".

В интервю за предаването "Арена спорт" призна, че е отклонил оферти от чужбина, за да отиде при пловдивчани, където е възможно и да прекрати кариерата си.

"Ботев Пловдив наистина е топ ниво. Клубът има много традиции и уважение от страна на феновете. Забелязва се комуникация между клуба и феновете, чрез която се организират много инициативи. Всеки се чувства специален, което лично на мен много ми хареса. В Пловдив се играе красив футбол, който радва окото на всички. Може би едно от най-добрите ми решения бе да дойда в Ботев Пловдив. Имало е бомбастично оферти от чужбина, но съм ги отказвал. Чувствам се горд. Тук срещнах това, което винаги съм искал - уважение. Нека не гледаме в бъдещето, но тук мога да приключа кариерата си", сподели той.

Според него Кирил Десподов е фаворит за спечелването на анкетата за футболист на годината.

Кирил Десподов е моят фаворит за футболист на годината. На база на представянето му през годината, заслужава. Стана шампион, взе Купата на България и играе добре за националния отбор, въпреки че няма желаните от всички резултати. След трансфера си също се представя на ниво", добави той.

Столичанинът държи затворена вратата на националния отбор за себе си.

"В националния отбор я има базата. При предните треньори беше меко казано каша. Звънят по клубовете - "Дай ми някой млад". Той не играе в клуба си, ти искаш да го пускаш в националния отбор. За мен това не е нормално. Всеки си има виждания, за него са правилни, но за други не са. Пожелавам на Илиан Илиев да направи това, което прави с Черно море. На Данчо Лечков все му пречехме няколко момчета в националния отбор. Отказах се от националния отбор през 2019 г. 5 години излизаха статии за страхотно бъдеще. Моето време в националния отбор е минало. Нека по-младите се пробват и успеят", надява се той.

Полузащитникът смята, че Стилиян Петров е най-подготвеният кандидат за президент на Българския футболен съюз (БФС) от екипа на Димитър Бербатов.

"Може би всички кандидати за управленските позиции в БФС да седнат и да поговорят кое ще е най-доброто нещо за българския футбол. Ексцесиите, които се случиха не ги одобрявам. Пострадаха доста млади хора, които нямаха вина. Дай Боже такива неща да не се повтарят. За тази работа си трябва опит. Поддържам връзка със Стилиян Петров и съм казвал, че ако той беше кандидатът, щеше да е по-различно. Той има качества- комуникативен е, може да сплоти, знае езици, има контакти, по-друг тип човек е. Стилиян Петров е най-подготвен от цялата им група за поста на президент", допълни той.

Футболистът говори и за взаимоотношенията си с Левски. Можете да гледате цялото интервю във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валежи от дъжд и сняг и застудяване в близките дни
Валежи от дъжд и сняг и застудяване в близките дни
Николай Вакареев пред БНТ: Антъни Иванов говори неистини по адрес на Петър Мицин
Николай Вакареев пред БНТ: Антъни Иванов говори неистини по адрес на Петър Мицин