НОВИНИ

Иво Прокопиев ще съди за клевета четирима депутати от ДПС

Снимка: Архив/ БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:07, 11.02.2022
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Бизнесменът Иво Прокопиев завежда дела за клевета срещу четирима депутати от ДПС - Мустафа Карадaйъ, Йордан Цонев, Хамид Хамид и Станислав Анастасов.

Според Прокопиев е срамно народни представители да се крият зад депутатския си имунитет и да използват парламентарната трибуна и достъпа до националните медии за разпространяването на цитирам клевети и очевидни лъжи.

"Завеждам дела за клевета срещу четирима депутати от ДПС по повод на безпрецедентните медийни атаки от различни представители на ДПС в последните седмици, и особено в последните дни. Завеждам серия дела за клевета срещу народните представители Мустафа Карадaйъ, Йордан Цонев, Хамид Хамид и Станислав Анастасов. Срамно е народни представители да се крият зад депутатския си имунитет и да използват парламентарната трибуна и достъпа до националните медии за разпространяването на клевети и очевидни лъжи. Затова призовавам господата Карадайъ, Цонев, Хамид и Анастасов, ако са толкова ербап, да се откажат от имунитета си на народни представители и да опитат да докажат в съда абсурдните си твърдения. Използвам повода да припомня, че за подобни твърдения вече осъдих вестниците "Уикенд", "Всеки ден", два пъти "Телеграф", три пъти Николай Бареков, веднъж сайта му bnews, издателя на "ПИК" Недялко Недялков, солидарно със сайта му, както и бившия председател на Комисията за финансов надзор и Българската банка за развитие Стоян Мавродиев. Не разбирам подхода на ДПС и намирам за абсолютно недопустимо, една партия, която има претенциите да е социална и либерална, да игнорира интересите на своите избиратели и да се противопоставя по такъв директен начин на желанието на цялото общество за законност и справедливост", пише Иво Прокопиев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Четири самолета от ВВС на Испания кацнаха в авиобаза Граф Игнатиево
Четири самолета от ВВС на Испания кацнаха в авиобаза Граф Игнатиево
Руският посланик Митрофанова пред БНТ: Русия не иска война, а гаранции за сигурността си
Руският посланик Митрофанова пред БНТ: Русия не иска война, а гаранции за сигурността си