НОВИНИ

Между 14° и 19° днес

bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 11.02.2022
Чете се за: 02:30 мин.
Времето
Слушай новината

Днес ще бъде по-топло в сравнение с вчера, с максимални температури между 14° и 19°, в София - около 14°. Ще бъде слънчево, а вятърът ще остане слаб, от югозапад, в Дунавската равнина - до умерен, от северозапад.

През нощта вятърът временно ще стихне и на отделни места в низините ще се образуват мъгли. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, в София около 0°.

Утре облачността ще се увеличи, а дневните температури ще се понижат и максимални ще са между 9° и 14°, в София - около 9°. Вятърът ще е до умерен от северозапад, който в следобедните часове ще се обърне от изток-североизток. Вечерта на места, главно в Рило-Родопската област, ще превали дъжд.

Значителна ще е облачността след обяд и на морския бряг. Максималните температури ще са от 8° в северните до 13° в южните райони. ще духа до умерен североизточен вятър, а вълнението на морето ще се усили до 3 бала.

След слънчевото утро в планините, през втората половина на деня облачността ще се увеличи. Вечерта на места ще превали дъжд, над 1300 метра - сняг. Остава висока опасността от лавини.

Вятърът ще се ориентира от изток, а температурите ще се понижат чувствително и максималните в курортите ще са от 0° на Алеко до 4 - 5° в Боровец и Пампорово.

Не само у нас, но и в по-голямата част от Балканите облачността ще се увеличи и в повечето райони след обяд ще бъде значителна, на отделни места и ще превали. Ще остане обаче, сравнително топло за сезона.

Облачно и с валежи от дъжд ще бъде също в южната половина от Пиринейския полуостров, на Британските острови, както и на Апенините, а сняг ще вали на Скандинавския полуостров. Предимно слънчево ще се задържи в страните от Централна Европа.

У нас в неделя ще бъде облачно, като на отделни места в западните райони са възможни валежи и от дъжд, и от сняг. Температурите ще се понижат и максималните ще са между 4° и 9°. В понеделник над Западна България облачността ще остане значителна, но над източната половина ще се разкъса и ще намалее. Във вторник вече ще има повече слънчеви часове, а температурите ще тръгнат нагоре.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Историята на Колби - от тежката катастрофа до олимпийския медал
Историята на Колби - от тежката катастрофа до олимпийския медал
В ДАНС няма данни програмата "Пегас" да се използва от българска институция, заяви Кирил Петков
В ДАНС няма данни програмата "Пегас" да се използва от българска институция, заяви Кирил Петков