НОВИНИ

Издават визи на шахматистите за турнира на претендентите до дни

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
16:49, 31.03.2021
Чете се за: 00:37 мин.
Други спортове
издават визи шахматистите турнира претендентите дни

Участниците в турнира на претендентите за световната титла по шахмат в Екатеринбург ще получат визи за Русия до края на настоящата седмица. Това заяви президентът на Международната шахматна федерация (ФИДЕ) Аркадий Дворкович.

Турнирът на претендентите бе прекратен по средата си през миналата година заради настъпването на световната пандемия, но ще бъде възобновен на 19 април.

"Подготовката е в разгара си, целият екип работи, мястото е избрано. Всъщност то остава същото, на което се игра турнирът и през март миналата година - хотел "Хаят", каза Дворкович.
"Всички участници се подготвят и знаят, че ние активно им съдействаме, за да получат визи. До понеделник този проблем ще бъде решен", каза още президентът на ФИДЕ.

След първата половина на турнира лидери в класирането са французинът Максим Вашие-Лаграв и руснакът Ян Непомняшчи с по по 4,5 точки, следвани от руснака Александър Гришчук, холандеца Аниш Гири, американеца Фабиано Каруана и китаеца Ван Хао с по 3,5 точки. В дъното са руснакът Кирил Алексеенко и китаецът Динг Лижен с по 2,5 точки.

Победителят от турнира ще получи правото да играе за световната титла с настоящия световен шампион и водач в световната ранглиста Магнус Карлсен от Норвегия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Адриан Андреев на 1/4-финал на двойки в Швейцария
Адриан Андреев на 1/4-финал на двойки в Швейцария
Хели ски - опасно и луксозно преживяване
Хели ски - опасно и луксозно преживяване