НОВИНИ

Издирват дете с аутизъм, изчезнало в Перник. Доброволци се събират в града

bnt avatar logo
от БНТ
20:43, 11.11.2022 (обновена)
13347
Чете се за: 03:02 мин.
Общество
Слушай новината

12-годишният Александър е изчезнал в района на Профилакториума в Перник, съобщиха от общината в профила ѝ във Фейсбук. Детето е с аутизъм. Облечено е с червена блуза и долнище на анцуг, високо е около метър и 50.

Около 17.00 часа група младежи е забелязала дете с подобно описание в района на Старата църква. Детето се издирва в гората и от кучета - три полицейски и едно гранично.

В Перник се събират доброволци, които помагат на полицаите в издирването на момчето, но засега без успех. С падането на нощта търсенето става все по-трудно и все по-опасно за детето. Те призовават гражданите всеки, който може, да се включи в издирването.

"Бащата на изгубеното детенце ми се обади. Момчето се губи около 16 часа. Те са били на разходка. Бащата е разговарял по телефона, направил е един обратен завой с колата и в този момент установява, че детето го няма. Детето е хиперактивно. Огромният проблем е, че не се знае в каква посока е тръгнало. Вариантите са два - единият е да е тръгнало в гората, другият е да се е насочило към центъра на града", сподели пред БНТ доброволец.

"До момента, заедно с доброволци, сме минали по 13 - 14 километра в гората, пеша по пътеки, с фенери, има добра организация от страна на полицията, но към момента резултат няма", допълва друг участник в издирването.

"Борова гора, има писта от едната страна, от другата страна има хижа, пълно е с хора, търсят го навсякъде", коментира друг доброволец.

"Направена е добра организация от страна на всички служби, в момента те са в гората с кучета, с термокамери, с дрон. Включиха се хиляди доброволци, за да може да се покрие колкото се може по-голям периметър. В момента се обхожда гората, доброволци има в близките квартали, включително в центъра, надявам се детенцето да се появи. С тежка форма на аутизъм е, имало е и друг път такива ситуации с него, завършвали с добър край. Надявам се и този път краят да е добър", заяви пред БНТ кметът на Перник Станислав Владимиров.

ВСИЧКО ЗА ИЗЧЕЗНАЛОТО В ПЕРНИК ДЕТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Местните власти призовават всеки, който има информация или е видял детето, да се свърже с полицията в града.

Вижте още в прякото включване на Гергана Гайдарова.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българските национали по джудо ще се изправят срещу тима на Турция
Българските национали по джудо ще се изправят срещу тима на Турция
Бруно Бекман пред БНТ: Какъв е животът в Буча след окупацията?
Бруно Бекман пред БНТ: Какъв е животът в Буча след окупацията?