НОВИНИ

Издирват се мнимите полицаи, пребили и ограбили възрастно семейство в Благоевград

bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Станислава Христова
19:39, 12.03.2024
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Мъже, дегизирани като полицаи, пребиха с метални пръти възрастно семейство в дома им в Благоевград. Тримата извършители на побоя и грабежа се издирват.

Малко преди 22.00 часа в дома на възрастното семейство, което вече спяло, нахлуват трима маскирани мъже. Започват да удрят 70-годишния мъж и 67-годишната му съпруга с твърди предмети и да издевателстват над тях. Успяват да откраднат 2000 лева.

"Както са си били вкъщи влизат трима човека - маскирани, които са били преоблечени като полицаи и ги пребиват. Били са връзвани, били са поливани с вода", разказа д-р Иво Копанаров – завеждащ отделението по хирургия в МБАЛ Благоевград.

Сигнал в полицията е подаден минути след нападението. На място пристигат патрули и Спешни екипи, а пострадалите са транспортирани за лечение в благоевградската болница.

"Мъжът, който е на 70 години, е с черепно-мозъчна травма и три рани на главата, които са обработени хирургично, жената, която е на 67 години, е с две порезни рани, които също са обработени хирургично, при нея ще се направи допълнителен скенер за уточняване на състоянието", обясни д-р Иво Копанаров.

Семейството живее в покрайнините на Благоевград, в слабо населен район близо до река Струма. В близост до дома на пострадалото семейство няма други постоянно обитавани жилищни постройки и много трудно ще се намерят съседи, които да са чули или видели нещо за нападението. Има монтирани охранителни камери, като на този етап не е ясно дали те са успели да заснемат извършителите на грабежа и побоя.

Пострадалите са в шок и не желаят да коментират случая публично.


Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Старши треньорът на Лацио Маурицио Сари е подал оставка
Старши треньорът на Лацио Маурицио Сари е подал оставка
Рьою Кобаяши спечели състезание по ски скок на малката шанца в Трондхайм, Владимир Зографски остана на 38-ми
Рьою Кобаяши спечели състезание по ски скок на малката шанца в Трондхайм, Владимир Зографски остана на 38-ми