НОВИНИ

Шампионско посрещане за националите по бокс при завръщането им от олимпийската квалификация в Бусто Арсицио (ВИДЕО)

България взе четвърта квота за Игрите в Париж чрез Рами Киуан. Той ще боксира при 71-килограмовите във френската столица

шампионско посрещане националите бокс завръщането олимпийската квалификация бусто арсицио видео
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
18:00, 12.03.2024
Чете се за: 03:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева посрещна националите, които се завърнаха от квалификацията в Бусто Арсицио.

На ринга в Италия България взе четвърта квота за Игрите в Париж чрез Рами Киуан. Той ще боксира при 71-килограмовите във френската столица, присъединявайки се към Хавиер Ибаниес (57 кг), Станимира Петрова (54 кг) и Светлана Каменова (57 кг). Киуан бе приветстван и от ръководството на Българската федерация по бокс, което поздрави националите за много силните мачове, които направиха по време на турнира в Бусто Арсицио.

"Загубата на турнира "Странджа" определено ми помогна много, свали ме на земята, помогна ми да си стъпя отново на краката и да си спомня, че е нужно понякога да се бориш със зъби и нокти за победата. Бях сигурен, че ще взема квота, само трябваше да си свърша работата", сподели пред БНТ Рами Киуан.

"Много сме щастливи от представянето на Рами. Направи страхотни мачове, победи съперниците си безапелационно. Заслужи си мястото в Париж. Изпълни целта и като цяло смятам, че отборът ни се представи добре", заяви при прибирането на националите ни помощник-треньорът Александър Александров.

"Всички съжаляваме много за това, което стана с Радо Росенов. Съдията не трябваше да спира мача му със сърбина. Гледахме и на повторение срещата, той бе ударен първо с глава, за да му се отвори аркадата. И реферът предупреди съперника му за удара, след което обаче спря мача и каза, че е било чисто, с ръка. За мен той печелеше и третия рунд, а с това и срещата. Смятам, че щеше да вземе и квота, но с оглед резултатите в Италия, Радо ще спечели мястото си в Париж на квалификацията в Тайланд. Очаквам там да се борим за още две, защо не и за три квоти“, каза още Александров.

"Много съжаляваме и се ядосваме за това, което стана на тази квалификация. За мен, а и за всички, които разбират от бокс, Злати Чуканова спечели квотата. Категоричен съм, че тя взе втория и третия рунд. Може би загуби първия, но след това изцяло превъзхождаше филипинката, която не спря да я държи и да играе мръсно", коментира треньорът на жените Борислав Георгиев.

"Съжалявам и за Джоана, предстои да мине прегледи, за да се види състоянието на рамото ѝ. Тя спечели първия рунд, когато може би неволно венецуелката се извъртя и стана контузията. Искахме да продължи, но това е. Аслъхан също изигра много силен мач с нидерландката, можеше спокойно да вземе победата. Разочаровани сме от тези резултати, защото представянето не отговаря на тях. Връщаме се в залата и продължаваме да работим. Вижда се, че вървим по верен път и съм убеден, че това, което не ни дадоха в Италия, ще си го вземем в Тайланд“, каза Георгиев.

Националите ги очаква кратка почивка, след което започват подготовка за европейското първенство в Белград.

Автор Десислава Францова

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Световният шампион по плуване в ледени води Цанко Цанков е изправен пред ново предизвикателство
Световният шампион по плуване в ледени води Цанко Цанков е изправен пред ново предизвикателство
Йоханес Клаебо и Кристине Скистад триумфираха в спринтовете от Световната купа по ски бягане в Драмен
Йоханес Клаебо и Кристине Скистад триумфираха в спринтовете от Световната купа по ски бягане в Драмен