НОВИНИ

Златислава Чуканова се размина с квота за Игрите в Париж

златислава чуканова размина квота игрите париж
bnt avatar logo
от БНТ
21:25, 11.03.2024
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Националката ни по бокс Златислава Чуканова не успя да се пребори за квота за участие на Олимпийските игри в Парж през лятото, след като в четвъртфиналите на категория до 50 кг на квалификацията в Бусто, Арсицио, Италия допусна поражение от филипинката Айра Вийегас по точки.

В първия рунд съдиите край ринга дадоха предимство от 5:0 гласа в полза на Вийегас, която във втората част обаче започна да играе нечисто, което ѝ докара и официално предупреждение.

Чуканова от своя страна потърси пълния обрат в битката в третия решителен рунд, когато дори съумя да прати своята съперничка в нокдаун, но за съжаление дори това не се оказа достатъчно, за да стигне българката до крайния успех.

По този начин България остава засега с три завоювани квоти за Игрите в Париж 2024 дело на Станимира Петрова (54 кг), Светлана Каменова (57 кг) и Хавиер Ибаниес (57 кг).

Тази вечер след 22:00 часа своето място във френската столица ще опита да заслужи и Рами Киуан (71 кг), който ще се изправи срещу Вандерсон де Оливейра от Бразилия.

Припомняме ви, че между 23 май и 2 юни в Банкок, Тайланд ще се проведе още една пресявка, на която боксьорите могат да заслужат правото си да участват на Летните олимпийски игри в Париж (26 юли - 11 август).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар изпепели къща на психично болна жена в Бургас
Пожар изпепели къща на психично болна жена в Бургас
Украйна привика посланика на Ватикана след изказването на папа Франциск
Украйна привика посланика на Ватикана след изказването на папа Франциск