НОВИНИ

Издирват три момичета, избягали от център за настаняване от семеен тип във Варна - вижте разказа на майката на едно от тях

bnt avatar logo
от БНТ
16:47, 28.01.2023 (обновена)
15945
Чете се за: 03:07 мин.
У нас
Слушай новината

Полицията във Варна издирва три момичета, избягали от кризисен център за настаняване от семеен тип. Те са в неизвестност от 21 януари. Миналата събота на обяд са напуснали центъра, в района на Проектантска организация във Варна и оттогава са обявени за издирване.

Трите момичета - на 15, 16 и на 17 години, са в неизвестност вече седмица. Полицията проверява местата, които обичайно са посещавали, разпитват и хората, с които са се срещали, но до момента няма и следа.

Днес наш екип се срещна с майката на 17-годишната Любомира Георгиева - едно от изчезналите момичета. Тя разказа, че тийнейджърката е била настанена в Центъра миналата година заради системно бягство от дома и съмнение за употреба на наркотици.

Не за първи път 17-годишната Любомира Георгиева изчезва. Бягала е и от вкъщи. Именно заради това, преди година майка й се обръща за помощ към Агенцията за закрила на детето.

"До 10-и клас учи, завърши, когато дойде време да стане 11-и клас тя отказа да учи. Започнаха проблемите вкъщи, системно бягане, съмнение за употреба на наркотици. Заради това потърсих помощ от "Закрила на детето", защото установих, че не мога да се справя сама", обясни Станислава Георгиева.

Любомира е настанена в кризисен център. Два пъти в седмицата се чува с майка си по телефона.

"Имаме право на разговори всеки вторник и петък. Последния път беше миналия петък. Беше добре, беше весела. Оставаха ѝ два месеца да се прибере вкъщи. Явяваше се на изпити, започна да учи задочно. Оттам нататък следите ѝ се губят от събота на обяд", казва майката.

Майката на Любомира пуска снимки в социалните мрежи с молба всеки да съдейства с информация за момичето.

"Получавам информация, че е била засечена в Провадия, в Бургаско получих обаждане, че днес е била видяна, от Суворово, от Повеляново, от Добрич, но на този етап без резултат. Да я намеря, поне да знам, че е жива!"

Полицията издирва трите момичета.

"Проверяват се адреси, проверяват се местата, където друг път са пребивавали и издирването продължава", каза старши комисар Атанас Михов - директор на ОД на МВР-Варна.

От полицията призовават, всеки който има информация за момичетата, да се обади на телефон 112 или в най-близкото управление на МВР.

Репортер: Нора Бочева

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ива Иванова е финалистка на турнир по тенис в Тунис
Ива Иванова е финалистка на турнир по тенис в Тунис
България завърши участието си на олимпийския фестивал в Италия с рекорден брой медали
България завърши участието си на олимпийския фестивал в Италия с рекорден брой медали