НОВИНИ

Полиция и доброволци в Стара Загора издирват 20-годишния Мартин

bnt avatar logo
от БНТ
12:40, 28.01.2023 (обновена)
21662
Чете се за: 02:47 мин.
У нас
Слушай новината

Доброволци търсят в Стара Загора 20-годишния студент Мартин Георгиев от Пловдив, който е в неизвестност от сряда вечерта.

Момчето учи ветеринарна медицина в Стара Загора и същата вечер е тръгнало с влака от Пловдив, защото на следващия ден имало изпит. Там се губят и неговите следи. На 25 януари Мартин за последно е говорил с майка си.

Доброволците обходиха още снощи евентуалния маршрут на Мартин от жп гарата в Стара Загора до студентските общежития, но към момента няма и следа от момчето.

Издирват три момичета, избягали от център за настаняване от семеен тип във Варна

Ден след като Мартин Иванов тръгва от Пловдив за Стара Загора чрез пост в социалните мрежи майка му призовава за помощ, защото не може да се свърже с момчето.

"Той тръгна с тъмносиньо яке, тъмносиня раничка, черни дънки, кафяв пуловер и черни маратонки, детето е с дълга коса, дълъг бретон, със сини очи е, няма очила, високо момче, 185 см, слаб", обясни майката София Георгиева.

За последно се чули по телефона на 25 януари, малко преди 22.00 часа.

"Каза, че е пристигнал и влиза в общежитието. Само че до момента на камерите на общежитието не е установено да е влизал в общежитието. Стаята е празна".

В общежитието нямат информация за Мартин. На 26 януари той е имал изпит, но не се е явил , разказа майката. До вчера следобед през приложенията на телефона му виждала, че Мартин е на линия, но не отговарял на повикванията и на оставените съобщения.

"Не знам да се притеснявам или да се обнадеждавам, защото някой просто може да печели време по този начин. Хем телефонът да е включен, да е оставен някъде, а пък детето да ми е другаде", казва майката.

Полицията в Пловдив и Стара Загора работи по случая. Доброволци са огледали маршрута на Мартин от Централна гара в Стара Загара до общежитието. Оказва се обаче, че камерите на перона не работят и не може да се види дали момчето действително е слязло от влака.

Репортери: Мариела Хубинова, Иван Янев

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ради Цонев: Арда се развива добре, надявам се пак да играем в Европа (ВИДЕО)
Ради Цонев: Арда се развива добре, надявам се пак да играем в Европа (ВИДЕО)
Милена Тодорова остана 11-а в преследването на европейското по биатлон
Милена Тодорова остана 11-а в преследването на европейското по биатлон