НОВИНИ

Изненада! Отбор от втора Бундеслига изхвърли Байерн за Купата

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:58, 14.01.2021
Чете се за: 00:53 мин.
Футбол
сензация отбор втора бундеслига изхвърли байерн купата

Втородивизионният немски Холщайн (Кил) хвърли бомбата във втория кръг в турнира за Купата на Герамния, детронирайки носителя на трофея Байерн Мюнхен.

Двата тима завършиха при резултат 2:2 в редовното време и продълженията, а при дузпите домакините се оказаха по-точни и спечелиха с 6:5 след пропуск на Марк Рока.

Серж Гнабри откри резултата на "Холщайн щадион" в 14-та минута. Томас Мюлер центрира, а вратарят Йоанис Гелиос изби топката в краката на Гнабри, който отблизо вкара за 1:0.

Фин Бартелс обаче изравни в 37-та минута, възползвайки се от грешка в отбраната на баварците. Бартелс се озова сам срещу Мануел Нойер и намери долния ляв ъгъл за 1:1.

Веднага след почивката Лерой Сане отново изведе шампионите напред след невероятно изпълнение на пряк свободен удар, пращайки топката в горния десен ъгъл.

Домакините бяха много близо до това да изравнят скоро след това, но като по чудо изстрел на Мюлинг мина покрай вратата.

Mачът вече се доиграваше, когато в 95-та минута капитанът на Холщайн, Хауке Вал изскочи между бранителите на Байерн и с глава прониза за втори път Мануел Нойер, пращайки мача в продлъжения.

След като в допълнителните 30 минути нов гол не падна, дузпите трябваше да решат изхода от срещата.

От бялата точка и двата тима бяха безгрешни при първите десет изпълнения преди Марко Рока да направи решителния пропуск. Това даде възможност на Фин Бартелс да сложи точка на спора и той го стори, изпращайки своя тим към следващия етап на надпреварата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Студът в Испания е нанесъл щети за 70 млн. евро
Студът в Испания е нанесъл щети за 70 млн. евро
Рулетката на дузпите прати Барса на финал за Суперкупата
Рулетката на дузпите прати Барса на финал за Суперкупата