НОВИНИ

Изпълнителната комисия на ГЕРБ решава за кабинета "Денков - Габриел"

bnt avatar logo
от БНТ
15:15, 27.05.2023 (обновена)
Чете се за: 03:20 мин.
У нас
Слушай новината

Изпълнителната комисия на ГЕРБ решава за кабинета "Денков - Габриел". В края на напрегнатата политическа седмица - ще има ли промяна в новата формула за управление след разпространените от Радостин Василев записи от заседанието на Националния съвет на "Продължаваме промяната".

Десислава Атанасова: Единственото, което ще им кажа е: "вратата е ей там"

"Категорично на този етап няма да правя коментар. Следобед ще ме чуете. На мен ми е много важно на Изпълнителна комисия да знаят моето мнение и моето виждане. И това смятам да направя днес. Не бива да се бъркат емоциите с твърдостта, принципността и прозрачността и принципи, които се спазват отначало докрай", заяви Мария Габриел.

Кирил Петков: Имаше непрецизен изказ от моя страна за Мария Габриел

"Има две алтернативи - да оставим държавата на президента, да отидем на нови избори, които ще донесат ръст на "Възраждане", които искат да ни извадят от Европейския съюз и да направим редовно правителство, това е втората опция. Аз смятам, че е риторичен въпросът коя е по-добра за страната. Президентът нарочно бави мандата, за да вървят тези скандали и да се саботира възможността за редовно правителство, това е целта", допълни Явор Божанков от ПП-ДБ.

Илияна Йотова: Готви се заговор срещу българската държавност на всякакви нива

"Не ви ли направи впечатление, че вчера на тази пресконференция изведнъж се оказа, че е много важно това, че службите са предложили защита на господин депутата, който извади записите. Защо са му я предложили тази защита? Аз подозирам, че това не е точно защита. Те не го охраняват него, те са около него, за да не вземе да размисли. Очевидно е, че интересите на тези служби, по този начин управлявани, по този начин пробити, са да не се създаде ново управление, което управление да ревизира начина, по който се назначават шефовете на тези служби", коментира Стоян Михалев от ПГ на "Продължаваме промяната" - "Демократична България".

Стоян Михалев: Цели се саботаж на процеса за истинска правосъдна система

"Това, което беше изнесено и се чу, е меко казано ужасяващо и омерзително. Много хора казаха - на закрити събития така се говори, има ужасяващи неща, реплики, които буквално ходят по ръба на членове от Наказателния кодекс", каза още Ивайло Вълчев от "Има такъв народ".

Ивайло Вълчев: Разпространените записи са ужасяващи и омерзителни

Вижте още в прякото включване на Иво Никодимов.

По темата работят: Иво Никодимов, Тихомир Игнатов и Елиана Димитрова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заместник-министърът на младежта и спорта Петър Георгиев откри Световната купа по спортна гимнастика
Заместник-министърът на младежта и спорта Петър Георгиев откри Световната купа по спортна гимнастика
Сарафов за случая с чекмеджето: Нямам какво да кажа
Сарафов за случая с чекмеджето: Нямам какво да кажа