НОВИНИ

Изписаха от болница Хасан Адемов, вече е под домашна карантина

Надежда Василева
от Надежда Василева
18:22, 16.04.2020
Чете се за: 01:03 мин.
Още

Първият депутат у нас, диагностициран с коронавирус - Хасан Адемов от ДПС вече е изписан от болница и е поставен под домашна карантина. Той благодари и на лекарите, и на колегите си депутати, които са го подкрепяли.

Хасан Адемов отправи и призив към хората, тръгнали да пътуват, ако искат да не преживеят това, което той е преживял, да си останат вкъщи.

Лекар-анестезиолог по професия, доктор Хасан Адемов казва, че е спазвал всички правила за безопасност и не знае как се е заразил. Последните дни, преди да усети симптомите бил в избирателния си район и не е бил в контакт с колегите си в парламента.

Хасан Адемов - депутат от ДПС: В началото започна с температура, не много висока, 37-37,5, след това към температурата се прибави и суха дразнеща кашлица и това бяха първите симптоми.

БНТ: Когато чухте коронавирус, какво си помислихте първо?

Хасан Адемов - депутат от ДПС: Помислих си, че трябва да мисля позитивно, че трябва да мобилизирам всичките си сили, за да мога да преодолея това препятствие. Нямам контакти с хора, които са били заразоносители и нямам представа по какъв начин се случи това.

Като лекар познава прилаганото му лечение.

Хасан Адемов - депутат от ДПС: Антибиотична терапия, витаминотерапия, специфична терапия - всички тези неща са ми познати, но нямам право да се държа като лекар, за мен основното беше да бъда пациент, който спазва всички изисквания.

Хасан Адемов отправи и призив към хората, тръгнали да пътуват.

Хасан Адемов - депутат от ДПС: Ако искат да не преживеят това, което аз съм преживял, нека да си останат вкъщи, празници много, винаги може да се радваме на празниците, но сега в тези 4 празнични дни трябва да направим всичко възможно да останем по домовете си, за да предпазим както себе си, така и нашите близки, нашите семейства.

Депутатът благодари на лекарите, сестрите и санитарите в инфекциозната клиника на ВМА за всичко, което са направили за него.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Усещане за България" - музикален поздрав от проф. Виктор Чучков
"Усещане за България" - музикален поздрав от проф. Виктор Чучков
Путин отложи парада за Деня на победата
Путин отложи парада за Деня на победата