100 бутилки със саке бяха извадени край бреговете на Япония. Напитките били спуснати да отлежават във водите преди 10 месеца.
Сакето ще бъде сервирано в ресторантите на град Куширо. Оказва се, че за 10 месеца се е създала пълна симбиоза между бутилките и морските обитатели.
Към стъклената повърхност на шишетата са се прикрепили много малки организми. Но това съжителство, както и вълните са придали изключително мек вкус на сакето, твърдят местните специалисти.
След 30 години: Единствената опера на Енио Мориконе със световна премиера в Неапол (СНИМКИ)
Нови открития в некропол край Кайро разказват за Древен Египет преди 4500 години
На 4500 метра височина: Парашутист оцеля, след като се оплете в опашката на самолета
Когато тишината проговори: С подкрепата на „Българската Коледа“ 4-годишният Натаниел прави първите си крачки към речта