НОВИНИ

Ясен Петров: Аз нямам моралното право да остана

ясен петров нямам моралното право остана
bnt avatar logo
от БНТ
23:52, 05.06.2022
Чете се за: 02:15 мин.
Национални отбори
Слушай новината

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Ясен Петров разкри, че поема пълната отговорност за тежката загуба на "лъвовете" с 2:5 от Грузия в турнира Лига на нациите.

Пред камерата на БНТ Петров обяви, че ще напусне поста старши треньор на националния отбор, тъй като самият той не смята, че има моралното право да остане начело на тима.

Специалистът беше видимо разстроен от случилото се на терена на "Хювефарма арена" в Разград. В първия мач от турнира тимът ни записа равенство срещу Северна Македония, което също натежа за решението на наставника.

"Не знам какво да кажа. Искам да благодаря на хората, които дойдоха. Те не заслужаваха това, което видяха. Аз нямам моралното право да остана. Поемам цялата отговорност. Дано този човек, който дойде да успее по най-добрия начин да мотивира момчетата. Това беше последният мач. Категорично", заяви Петров.

Наставникът определи грешките в защита като основна причина за тежката загуба в срещата.

"Допуснахме много необясними грешки в защита. В един момент влязохме в мача, когато вкарахме гол при 2:0, но 40 секунди по-късно получихме елементарен гол. Днес обаче беше една от лошите вечери за българския футбол", коментира българският селекционер.

Накрая Ясен Петров се извини още веднъж за резултата от този мач и изрази надежда, че неговият заместник ще успее да вдигне отбора.

"Извинявам се на всички, които гледаха тази продукция. Надявам се, че в следващите мачове човекът, който ще ме замести, ще успее да ги вдигне и да покажат по-добра игра", завърши Ясен Петров.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николай Михайлов: Футболистите трябва да си поемем отговорността
Николай Михайлов: Футболистите трябва да си поемем отговорността
Йордан Лечков: Липсва ни класа
Йордан Лечков: Липсва ни класа