НОВИНИ

Променлива облачност утре

bnt avatar logo
от БНТ
21:05, 05.06.2022
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

И днес дневните температури се задържаха високи и максималните са между 30 и 35 градуса, по-ниски – от 25 до 29 градуса останаха по морския бряг. Там, както и на много места в Източна България следобед се разразиха мощни гръмотевични бури, с валежи и усилване и вятъра.

На изток валежи ще има и в близките часове, като в североизточните райони ще са и по- интензивни. Утре облачността ще е променлива.

Следобед – отново с превалявания, на повече места и с гръмотевици в югозападната половина от страната; има условия и за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Температурите ще се понижат и максималните ще са между 25° и 30°, по морския бряг – 21 - 23°.

Краткотрайни валежи ще има на отделни места преди обяд по северното, а следобед – по южното крайбрежие. Ще духа до умерен североизточен вятър. Температурата на морската вода е от 20° до 24°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В следобедните часове ще вали и в планините. Вятърът ще е умерен от североизток, по най-високите части до силен от северозапад.

И към времето на континента – над по-голямата част от Северна и Източна Европа ще е предимно слънчево. Слънчево и горещо ще е в югоизточната Франция, над Средиземноморието и Апенините. В северозападната и централната част на континента, както и в много райони от Балканите ще превали. Повече слънце ще има по адриатическото крайбрежие на полуострова и в югозападните райони, както и в Северна Румъния.

У нас през следващите дни температурите ще се понижат още малко и максималните в цялата страна ще са под 30°. Сутрин ще е предимно слънчево, а след обяд с краткотрайни валежи и гръмотевици.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спартак (Плевен) изравни серията за бронза срещу Левски
Спартак (Плевен) изравни серията за бронза срещу Левски
Поредна стрелба в САЩ - трима души са убити във Филаделфия
Поредна стрелба в САЩ - трима души са убити във Филаделфия