НОВИНИ

Грузия разби България с 5:2 в Разград

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:36, 05.06.2022 (обновена)
5990
Чете се за: 02:55 мин.
Национални отбори
живо българия грузия
Слушай новината

Националният отбор на България по футбол допусна тежка загуба като домакин с 2:5 от Грузия във втория си двубой от Лигата на нациите.

На стадион "Хювефарма Арена" в Разград "трикольорите" бяха тотално надиграни от своя съперник, който дори можеше да реализира и още попадения.

В резултат на поражението селекционерът на българския тим Ясен Петров подаде оставка.

Двубоят започна неприятно за българите, които се оказаха догонващи още в 4-aта минута, когато Кварацхелия центрира в наказателното поле на "лъвовете", а там Зурико Давиташвили надигра Единсон Йорданов и с глава даде аванс на гостите.

За съжаление, добрата игра на грузинците се увенча с втори гол в 31-та минута, когато Иракли Азаров опита центриране по земя, но топката се отклони от крака на Андреа Христов и за втори път влетя в мрежата на българския тим.

"Лъвовете" имаха претенции към този гол заради извършено нарушение в зародиша на атаката срещу Георги Миланов, но въпреки това голът остана, а за протестите си Кирил Десподов беше декориран с жълт картон.

Пет минути след началото на втората част Атанас Илиев върна надеждите на България, засичайки центриране отдясно на Иван Турицов и с глава намали резултата на 1:2.

Следващите 20 минути в Разград обаче се развиха кошмарно за "трикольорите", които инкасираха цели три попадения. Първо, Буду Зивзивадзе върна аванса от два гола за Грузия в 52-aта минута, а в 57-aта Кварацхелия беше точен от дузпа за 4:1. В 69-aта минута и Валери Казаишвили се записа сред голмайсторите, правейки резултата 5:1.

В 83-aта минута Илиян Стефанов вкара почетен гол за България, реализирайки дебютното си попадение за националния отбор.

В добавеното време на срещата Грузия можеше да стигне и до шести гол, но Ника Квеквескири пропусна да реализира втората отсъдена дузпа в срещата за гостите, след като ударът му срещна страничния стълб.

По този начин България остава с една точка след първите си два двубоя от турнира. В следващия си мач националите гостуват на Гибралтар в четвъртък, а срещата ще бъде излъчена по БНТ.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Водолази почистиха морското дъно край о. Света Анастасия по случай Деня на околната среда
Водолази почистиха морското дъно край о. Света Анастасия по случай Деня на околната среда
Известният чешки писател Мартин Вопенка представи книгата си "Новата планета" на литературния фестивал в София
Известният чешки писател Мартин Вопенка представи книгата си "Новата планета" на литературния фестивал в София