НОВИНИ

Екатерина Захариева: Липсват реформи, управляващите се оправдават за всичко с войната

bnt avatar logo
от БНТ
18:07, 05.06.2022
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Палежът на културния център в Битоля не е първият случай на агресия към македонските българи. Хубаво е това да го види министър-председателят. Това заяви в "Говори сега" бившият външен министър Екатерина Захариева от ГЕРБ.

По думите ѝ има заплахи към представителите на българското малцинство, а посещенията на български политици в Северна Македония протичат при строги мерки за сигурност. Захариева каза още, че е имало няколко стъпки в правилната посока на Скопие, но много в грешната посока.

Според Захариева има много малко време, за да даде България разрешение за започване на преговорния процес със Северна Македония до приключването на френското председателство на Съвета на ЕС и не очаква това да се случи.

Захариева коментира, че чуват какво говорят хората и това е оценка, която българските граждани споделят - вътрешната политика е пълен хаос, липсват адекватни реформи, а управляващите се оправдават за всичко с войната. По нейни изчисления няма 121 гласа за вот на недоверие, но ще продължат да посочват всеки ден грешки на управляващите.

Критикува и отношението към украинските бежанци, тъй като не им се помага да се интегрират. Допълни, че техен законопроект е оставен да отлежава в НС, а общините трябва да бъдат включени по-активно в процеса за намиране на работа на бежанците от Украйна.

Гледайте още теми от "Говори сега"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
22-ата е факт - Рафаел Надал се върна на трона на Ролан Гарос
22-ата е факт - Рафаел Надал се върна на трона на Ролан Гарос
Уникална трансплантация на бъбрек даде шанс за нов живот на 26-годишен пациент
Уникална трансплантация на бъбрек даде шанс за нов живот на 26-годишен пациент