НОВИНИ

Мая Манолова: Високите цени ще свалят това правителство

bnt avatar logo
от БНТ
17:34, 05.06.2022
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Ще има предсрочни избори, Борисов и Нинова запяха в един глас за хартиените бюлетини. Това заяви лидерът на "Изправи си се.БГ" Мая Манолова в "Говори сега". По думите ѝ те са категорично против да се пипа Изборният кодекс и трябва да остане само машинното гласуване. Коментира, че скъпите цени ще свалят правителството.

Манолова каза, че не прехвърля вината към никого за своите представяния на изборите, а огромните очаквания на българските граждани са се оказали излъгани спрямо "Продължаваме промяната". Те пропиляха тази висока обществена енергия, каза Манолова.

Отчете, че ПП са обещали реформа в енергетиката, пенсионна реформа, в здравеопазването, да се направи нова КОНПИ, а реално не е направено нищо. Надградиха схемите на Борисов и те започнаха да работят в тяхна полза, каза Мая Манолова.

По думите ѝ посредници на новата власт са направили сделката на живота си за природния газ. Експертите на "Изправи се.БГ" са изчислили, че ще дължим на "Газпром" 800 млн. евро заради едностранно нарушаване на договора с газовия гигант.

В момента изчерпваме всички възможности да се доберем до информация за това дело, за мотивите, по които сме били подслушвани с решение на Специализираната прокуратура, целта е да не може повече неудобните на всяка власт да бъдат включвани в списъци, да бъдат незаконно подслушвани, каза Манолова.

Допълни, че пенсионерите ще си видят фишовете и ще установят, че на голяма част от тях увеличението на пенсията ще бъде с 2 - 3, до 5%. Мярката 0% ДДС на хляба е трябвало да се съчетае с 0% ДДС на продуктите, с които се прави той, а също и с таван на цените на някои основни продукти.

Реална подкрепа няма да има нито за пенсионерите, нито за работещите бедни, нито за семействата с деца, каза Мая Манолова.

Критикува, че хората със скъпи автомобили ще получат 25 стотинки за литър заредено гориво, а бензиностанциите вече са повишили цените.

Гледайте още теми от "Говори сега"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА представя Саша Илич в сряда
ЦСКА представя Саша Илич в сряда
Цените на световните пазари се успокояват, заяви шефът на Държавната комисия по стокови борси и тържища
Цените на световните пазари се успокояват, заяви шефът на Държавната комисия по стокови борси и тържища