НОВИНИ

Изясняват се причините за жестоката катастрофа край Елин Пелин

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
18:16, 23.08.2022
Чете се за: 02:15 мин.
Регионални
Слушай новината

В жесток сблъсък между кола, бус и камион рано тази сутрин край Елин Пелин човек загина на място, петима души бяха ранени.

В 5.00 часа сутринта микробус с работници тръгва от Живково към Столник. Половин час по-късно на пътя между Нови хан и Вакарел, шофьорът губи контрол над буса.

По първоначална информация микробусът се завърта на пътното платно. Впоследствие в него са се ударят лек и тежкотоварен автомобил.

Голяма част от работниците като по чудо се спасяват без наранявания, защото след като буса се завърта излизат от него и се отдалечават на безопасно място.

"На този завой много бързо караше може би с 80 км/ч. Завъртяхме се няколко пъти. Ударих си аз главата. Отворихме, слезнахме всичките. Седнаха на мантинелата и като дойде колата, едната жена я прехвърли от другата страна. Тази дето стана каза, че колата я е ударила. А шофьорът го удари камионът мисля...", разказа Виктория - пътник в микробуса.

Към мястото на инцидента веднага са изпратени екипи на Спешна помощ. Установено е, че водачът на микробуса е починал на място, а пътничка от него е настанена в болница "Света Анна" в тежко състояние.

"В тежко състояние, с почти пълна ампутация на десния крайник, с голяма кръвозагуба, с хеморагичен шок. Надявам се, че ще овладеем състоянието", обясни д-р Ивелина Георгиева, заместник-директор на УМБАЛ "Света Анна".

Огледите на мястото на инцидента, които ще установят точните причини за него, продължиха с часове.

По темата работиха: Йоана Миланова, Альоша Шаламанов

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Налбантова и Чепишева се класираха за третия кръг на Европейското по бадминтон в Белград
Налбантова и Чепишева се класираха за третия кръг на Европейското по бадминтон в Белград
Ник Кирьос е изправен пред нови съдебни проблеми
Ник Кирьос е изправен пред нови съдебни проблеми