НОВИНИ

Прокуратурата разследва причините за жестоката катастрофа на пътя Ботевград - Мездра

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
17:31, 23.08.2022
Чете се за: 03:47 мин.
У нас
Слушай новината

Районната прокуратура в Ботевград е започнала разследване на жестоката катастрофа между джип и цистерна с газ, при която пострадаха седем души, сред тях и две деца. От прокуратурата заявиха, че пробата за алкохол на шофьора на камиона е отрицателна. Състоянието на пострадалите остава тежко.

Фаталната отсечка на пътя Ботевград - Мездра беше разчистена още тази сутрин, а цистерната с близо 15 тона газ - преместена. Официална версия за инцидента все още няма. Според шофьора на цистерната джипът е навлязъл рязко в насрещното движение. Местните хора тук разказват че отсечката е изключително опасна, тъй като шофьорите карат бързо и не се съобразяват с ограничителните знаци.

Цистерната с газ и джипът пълен с работници се удрят в отсечката малко преди село Новачене. От удара камионът се обръща на пътя, а колата се преобръща в канавката.

Първи на мястото, за да окаже помощ, пристига Тодор Цоков, който работи в крайпътно заведение.

"Само жената викаше: "Спасете детето, спасете детето!". Даже на едното момченце якето му седи тук. Идва тук. Заливахме го с вода с колегите", разказва Тодор Цоков - управител на заведение.

Според версията на шофьора на цистерната джипът рязко е навлязъл в насрещното платно.

"Този е тръгнал в неговото платно и той, за да го избегне и запази, е извил и така се обърнала цистерната", допълва Тодор Цоков.

Местните хора разказват, че джипът е бил управляван от шефа на онкодиспансера във Враца, а с него са се возили дървосекачи, наети на работа в семейната фирма на лекаря.

Цехът за дървообработка се намира само на няколко километра от мястото на катастрофата в село Лютидол. Съседи разказват, че тук намират препитание хора от различни села в региона.

"Аз се чудя защо ги нямаше, а днес е работен ден. Те са в траур фактически", казва Стефка Кръстева.

Според местните хора вчера докторът е трябвало да закара част от работниците до село Скравена.

"Снощи преди да стане катастрофата, той тръгна оттук. Някой път има бус, някой път той си ги вози. Идват за ден-два, после пак си отиват. Когато има работа, тогава идват. Няма кой да цепи дърва днес", казва Милчо Михайлов.

Трима от най-тежко пострадалите - шофьорът и две момчета на 13 и 14 години, са настанени за лечение в "Пирогов".

"Възрастният мъж, който се оказа и наш колега, е с политравма, черепно-мозъчна трамва. Травма на гръден кош. Претърпял е две операции през нощта", съобщи д-р Валентин Димитров, директор на УМБАЛСМ "Пирогов".

В болница "Света Анна" са откарани останалите четирима ранени. Трима от тях са прегледани и не са пожелали да останат в болница.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Испански пожарникари вадиха кола от подземна станция на градския транспорт (Видео)
Испански пожарникари вадиха кола от подземна станция на градския транспорт (Видео)
Бившият зам.-кмет на София Мария Бояджийска е назначена за зам.-министър на околната среда и водите
Бившият зам.-кмет на София Мария Бояджийска е назначена за зам.-министър на околната среда и водите