НОВИНИ

Джан Пиеро Гасперини: Сътворихме постижение за историята

Аталанта спечели трофея в Лига Европа, след като победи Байер Леверкузен с 3:0.

джан пиеро гасперини сътворихме постижение историята
bnt avatar logo
от БНТ
08:48, 23.05.2024
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини заяви, че успехът на неговия тим е бил напълно заслужен. Италианският клуб победи шампиона на Германия Байер Леверкузен с 3:0 във финала на Лига Европа.

„Сътворихме постижение за историята. Не е важно само това, че спечелихме турнира, а е важно как го направихме. По пътя си победихме Ливърпул, когато те бяха начело във Висшата лига, преди това победихме и шампиона на Португалия Спортинг (Лисабон). Изключително! Момчетата бяха невероятни“, заяви Гасперини, който грабна първи трофей в кариерата си.

„Байер беше непобеден, но успехът ни е напълно заслужен. Мисля, че не оставихме съмнение в превъзходството си. Трябва да се гордеем с постигнатото. Не за първи път играхме с трима нападатели. Знаехме, че трябва да сме опасни в атака, а не само да се защитаваме“, завърши треньорът на шампионите.

Шаби Алонсо: Това, което постигнахме беше изключително и трябва да сме наистина горди

Президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина бе сред първите, които поздравиха Аталанта за триумфа в Лига Европа.

"Аталанта е гордостта на Италия! Поздравления за семейство Перкаси (б. а. - собствениците на Аталанта), на цялото ръководство на клуба, на спортно-техническия щаб и на играчите!. Този триумф е естествен резултат от годините на растеж на клуба от Бергамо. Това са много години на последователно управление, на хубав стил на игра и на изкарване на преден план на многобройни таланти, които ще останат в историята на нашия футбол!", написа президентът на италианския футбол.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Порои с градушки се очакват на повече места през юни
Порои с градушки се очакват на повече места през юни
23 май: Предизборните битки в ефира на БНТ
23 май: Предизборните битки в ефира на БНТ