НОВИНИ

Джанлуиджи Донарума се сбогува с Милан

Донарума Киелини
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
14:44, 14.07.2021
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Вратарят на националния отбор на Италия Джанлуиджи Донарума използва социалните мрежи, за да се сбогува с привържениците на бившия си отбор Милан.

Договорът на стража с "росонерите" изтече в края на юни и той ще продължи кариерата си в Пари Сен Жермен, с който се договори за контракт до 2026 г. Във френския клуб Донарума ще печели по 12 млн. евро годишно.

Домарума направи много силно Европейско първенство и заедно със "Скуадра адзура" триумфира на турнира на Стария континент.

"Някои избори са трудни, но това е част от развитието на мъжа. Дойдох в Милан, когато бях пораснало момче. Осем години носих с гордост тази фланелка. Ние воювахме, страдахме, побеждавахме, плакахме, радвахме се заедно със съотборниците ми, треньорите и всички, които са част от клуба с нашите фенове, неразделна част от нашето семейство в продължение на много години. Постигнах и отлични неща с фланелката на "росонерите", като дебютът ми в Серия А на 16 години. Проведох тук отлично време, което никога няма да забравя", започна прощалното си съобщение стражът.

"Сега дойде време да се сбогуваме. Направих избор, който наистина не беше лесен и в един пост не мога да го обясня, тъй като най-дълбоките чувства се предават трудно с думи. Това, което мога да кажа, е, че промените понякога са правилни, защото трябва да се изправиш пред различни предизвикателства, за да растеш и да се подобряваш. Всички "росонери", които срещнах от първия до последния ден, завинаги ще останат в сърцето ми като важна, наистина основна част от жизнения път, който ме направи това, което съм. Пожелавам на Милан всички възможни успехи и го правя с цялото си сърце", пише още Донарума.

"Привързан съм към тези цветове и това е усещането, което разстоянието и времето не могат да изтрият“, написа Донарума.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нов удар за Рашфорд: Нападателят няма да играе поне до октомври
Нов удар за Рашфорд: Нападателят няма да играе поне до октомври
Жена в критично състояние е открита на жп релсите край ТЕЦ Бобов дол
Жена в критично състояние е открита на жп релсите край ТЕЦ Бобов дол