НОВИНИ

Джим Ратклиф: Да стана съсобственик на Манчестър Юнайтед е огромна чест

Сделката e на стойност 1.25 милиарда долара

сър джим ратклиф всичко изисква време търпение имаме големи амбиции
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
12:39, 21.02.2024
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Придобиването на 25 процента от акциите на английския Манчестър Юнайтед от британския милиардер Джим Ратклиф бе финализирано, с което се слага край на 15-месечна сага, съобщи агенция "Ройтерс".

Сделката на стойност 1.25 милиарда долара, в която президентът на компанията Ineos Group ще инвестира и 300 милиона долара в инфраструктурата на клуба и ще ръководи футболните операции, започна през декември, а окончателното й одобрение беше предимно формалност.

"Да стана съсобственик на Манчестър Юнайтед е огромна чест и е придружено с изключителни отговорности. Това бележи завършването на сделката, но е само началото на нашето пътуване да върнем Манчестър Юнайтед обратно на върха на английския, европейския и световния футбол, със съоръжения от световна класа за нашите фенове. Работата за постигане на тези цели ще се ускори от днес", коментира Ратклиф в изявление.

Сделката за собственост трябваше да преодолее регулаторните пречки, включително да получи одобрението на Висшата лига и Футболната асоциация на Англия, които бяха дадени миналата седмица. Покупката на Ратклиф сложи край на повече от година несигурност, след като мажоритарните собственици - семейство Глейзър заявиха през ноември 2022 година, че разглеждат стратегически възможности за инвестиции в клуба, който поеха под контрол през 2005-а.

Американското семейство ще запази мажоритарния дял в клуба, но Ineos Group на Ратклиф ще поеме контрола върху футболните операции.

"Бих искал да приветствам сър Джим като съсобственик и очаквам с нетърпение да работим в тясно сътрудничество с него и Ineos Sport, за да осигурим светло бъдеще за Манчестър Юнайтед", заяви изпълнителният съпредседател Джоел Глейзър.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Томас Тухел ще напусне Байерн Мюнхен след края на сезона
Томас Тухел ще напусне Байерн Мюнхен след края на сезона
Още един украински баскетболист почина след нападение на улицата в Германия
Още един украински баскетболист почина след нападение на улицата в Германия