НОВИНИ

Джими Бътлър отбеляза 56 точки и доближи Маями до полуфиналите в НБА

Джими Бътлър Маями Хийт
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
10:05, 25.04.2023
Чете се за: 03:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Маями Хийт е все по-близо до това да направи най-голямата сензация в първия кръг на плейофите на Националната баскетболна асоциация (НБА) и да отстрани отбора с най-добър баланс в редовния сезон Милуоки Бъкс, след като спечели мач №4 между двата тима със 119:114 у дома.

Звездата на Хийт Джими Бътлър отново доказа, че е един от най-добрите играчи в лигата, когато дойде време за важните мачове и отбеляза 56 точки за успеха на тима, след който Маями вече води с 3:1 победи в серията и има нужда от само още една победа.

Двукратният MVP на НБА Янис Адетокумбо се завърна в игра за Бъкс, след като бе измъчван от контузия в гърба, но не успя да покаже най-доброто от себе си, въпреки че завърши с трипъл-дабъл - 26 точки, 10 борби и 13 асистенции. Гостите контролираха събитията в по-голяма част от двубоя, като малко след началото на последната четвърт преднината им бе 14 точки, но Бътлър успя да изведе своя тим до успеха. Той реализира 56 точки и 9 борби, като стреля 19/28 от игра, както и 15/18 от линията за изпълнение на фаул. По този начин Джими "Бъкетс" се нареди на 4-о място във вечната ранглиста на НБА за най-много точки, вкарани в плейофен мач. Пред него са единствено Майкъл Джордан (63), Елгин Бейлър (61) и Донован Мичъл (57).

Така едва за пети път в историята осмият поставен води на лидера в конференцията с 3:1 победи. Милуоки трябва да спечели останалите три мача в серията, за да продължат напред, като те ще имат две домакинства.

"Знаехме на какво сме способни, дори и ако никой друг извън тази сграда не вярваше. Окей сме с това. Просто искаме да продължим да правим това, което знаем, че можем", каза Бътлър след двубоя.

"Серията не е свършила. Ние изпитваме голямо уважение към шампионското ДНК, което те имат", коментира треньорът на Маями Хийт Ерик Сполстра.

Мач №5 в серията ще се играе в сряда в Милуоки.

На запад Ел Ей Лейкърс също докосва плейофите, след като победи Мемфис Гризлис със 117:111 у дома след продължение и вече води с 3:1 победи в серията. Леброн Джеймс поведе своите с 22 точки, 20 борби и 7 асистенции, включително и изравнителен кош по-малко от секунда преди края, за да вкара мача в продължение. Следващият мач в серията е в сряда в Мемфис.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Домашно насилие - ще бъдат ли приети адекватни мерки за защита?
Домашно насилие - ще бъдат ли приети адекватни мерки за защита?
Пиян шофьор пропадна в изкоп в опит за избяга от полицейска проверка (СНИМКИ)
Пиян шофьор пропадна в изкоп в опит за избяга от полицейска проверка (СНИМКИ)