НОВИНИ

Джокович: Лакътят ми не е в идеална форма

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:07, 18.04.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Новак Джокович
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джоквоич призна, че все още изпитва проблеми с лакътя си преди старта на турнира от сериите АТР 250 в Баня Лука, Босна и Херцеговина.

За сърбина надпреварата в Босна ще бъде втората на клей от началото на сезона, след като преди седмица той отпадна на осминафиналите на Мастърса в Монте Карло след загуба от Лоренцо Музети в мач, който Ноле допусна цели осем пробива.

"Моят лакът не е в идеална форма, но е достатъчно добър, за да съм готов за първия мач. Едно от хубавите неща в тениса е, че всяка седмица получаваш нова възможност да докажеш стойността си и да направиш крачка напред. Обърнах нова страница", коментира Джокович.

В момента носителят на 22 титли от Големия шлем се подготвя за първия си мач от турнира в Баня Лука, който през този сезон замества надпреварата в Белград, която по традиция се организира от семейство Джокович, но в момента се подготвя да кандидатства за повишение в категория АТР 500.

Първият съперник на Ноле в Босна и Херцеговина в осминафиналите ще бъде французинът Люка Ван Аш, който вчера елиминира опитния Швейцарец Стан Вавринка.

"Не знам много за младия френски играч. Мислех, че Вавринка ще спечели мача. Видях Ван Аш да играе, но не за дълго, той е истински боец, бърз, трудно е да го преодолееш. Никой не трябва да се подценява", сподели сърбинът преди двубоя срещу най-младият тенисист в топ 100 при мъжете.

В същото време Люка Ван Аш разкри, че очаква с нетърпение да се изправи срещу Новак Джокович.

"Новак е истински шампион. Не само в тениса, но и в спорта като цяло. Това ще бъде невероятен мач. Знам, че ще трябва да дам всичко от себе си, за да спечеля", заяви французинът.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лисандро Мартинес претърпя успешно операция
Лисандро Мартинес претърпя успешно операция
Стефано Пиоли преди реванша с Наполи: Имаме минимален аванс, няма да сменяме начина на игра заради Осимен
Стефано Пиоли преди реванша с Наполи: Имаме минимален аванс, няма да сменяме начина на игра заради Осимен