НОВИНИ

Джокович може да влезе в ролята на играещ капитан за Сърбия на ATP Cup

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:34, 14.12.2021
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
джокович влезе ролята играещ капитан сърбия atp cup
Слушай новината

Световният №1 в тениса Новак Джокович може да влезе в ролята на играещ капитан за своята страна Сърбия на предстоящото издание на ATP Cup, което стартира на 1 януари 2022 година в Сидни.

Това може да се случи, ако Виктор Троицки, който заемаше поста капитан по време на финалите за "Купа Дейвис" не пътува за Австралия в началото на следващата година.

Отказалият се по-рано през годината Троицки сподели в интервю, че ролята на капитана не е толкова важна в ATP Cup, тъй като форматът на надпреварата не позволява да се правят смени на играчите, ако даден състезател не е контузен.

Поради тази причина бившият финалист от Sofia Open за сега няма намерение да бъде на ATP Cup със своите сънародници, което означава, че ролята на капитан може да отиде при Джокович.

Ноле и Троицки заедно донесоха титлата на западните ни съседи в първото издание на турнира през 2020 година, печелейки решителен мач на двойки срещу Испания. Тогава в състава на "плавите" бяха още Душан Лайович, Никола Милойевич и Никола Чачич, а капитан беше Ненад Зимонич.

През 2020 година пък в ролята на играещ капитан за България беше най-добрият ни тенисист Григор Димитров, който предвождаше "лъвовете" при единственото за страната ни участие до момента в надпреварата.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трамвай блъсна млада жена в центъра на София
Трамвай блъсна млада жена в центъра на София
Коледната програма на БНТ - за всеки в семейството
Коледната програма на БНТ - за всеки в семейството