НОВИНИ

Джокович ще премине скенер и допълнителни тестове заради удара с бутилка в главата на турнира в Рим

отпадането новак джокович турнира рим отваря възможност яник синер стане номер света ролан гарос
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
13:00, 13.05.2024
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Новак Джокович ще бъде подложен на медицински тестове, след като е усетил ефекта от удара с бутилка по главата при изненадващото отпадане на Откритото първенство на Италия по тенис. Само след 67 минути игра сръбската тенис-легенда напусна турнира от сериите Мaстърс 1000 след 2:6, 3:6, победен от чилиеца Алехандро Табильо. Шесткратният шампион в Рим направи 22 непредизвикани грешки, като пет от тях бяха двойни при сервис.

Поражението за него дойде два дни след удара с бутилката по главата след мача с Корентен Муте. Оказа се, че шишето е паднало от багажа на фен, който се е надвесил да вземе автограф от водача в схемата.

"Мисля, че го видяхте много ясно във видеото. Това беше много неприятна, с лош късмет ситуация за мен. Беше инцидент, когато онзи човек се наведе през оградата и бутилката падна от раницата му и се стовари директно върху главата ми", разказва Джокович.

"Напълно неочаквано за мене. Дори не погледнах нагоре. Тогава почувствах много силен удар в главата. И наистина ми повлия много. Премина половин час, дори цял час в гадене, замайване, кръв, много различни неща. Поне успях да поспя добре, макар преди това да имах главоболие. Следващият ден беше доста добре, така че си помислих: Всичко е наред. Но може би не е. искам да кажа, че начинът, по който се усещах на корта на мача с Табильо беше напълно различен за мене. Сякаш някой друг беше в тялото ми. Просто без ритъм, без темпо, без какъвто и да било баланс при който и да е удар", разказва още Джокович.

"И да ви кажа, малко ми е тревожно това състояние. Не съм минавал скенер или каквито и да е други допълнителни изследвания. Но сега знам, че трябва да го направя и ще видим какво има", допълни сърбинът, но не каза кога ще се случи това и къде.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Волейболистът Светослав Гоцев продължава с Левски за четвърти сезон
Волейболистът Светослав Гоцев продължава с Левски за четвърти сезон
По-хладно - с дъжд и гръмотевици
По-хладно - с дъжд и гръмотевици