НОВИНИ

Джон Милман се оказа почитател на шопската салата

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:03, 09.11.2020
Чете се за: 01:11 мин.
Тенис
джон милман оказа почитател шпопската салата

Световният номер 38 от Австралия, който във вчерашният ден отстрани родния талант Адриан Андреев в първия кръг на турнира Sofia Open направи интересното признание по време на пресконференцията след двубоя.

31-годишният тенисист спомена, че преди години отново е гостувал в България, за да играе на турнири от серията "Фючърс" и е останал много доволен от нашата страна и по-специално Стара Загора.

"Всъщност, ако погледнете в моята история, ще видите, че съм играл няколко фючърса в България, когато бях най-много на 19 или 20 години. Бях в няколко български града. Със сигурност в Стара Загора. И на няколко други места. Но Стара Загора веднага ми идва наум, защото имах възможност да изиграя няколко турнира там. Наистина Стара Загора ми хареса много. Наистина ми хареса и шопската салата. По принцип аз не съм човек, който си пада по салатите, но вашата шопска салата я обичам."

Австралиецът говори и за това, че се чувства много доволен от факта, че има възможността отново да играе пред публика.

"Страхотно е, че може да играем пред публика тук. Видях всички поставени знаци, видях, че всички носят маски, че спазват задължителната социална дистанция в залата, което също е страхотно. Според мен затова ние играем тенис – заради феновете. В началото на моята кариера, когато бях малък, съм играл много мачове пред нито един фен, но тенисът всъщност е нещо друго. Тенисът е спорт, който забавлява и доставя наслада, а ние обичаме да играем пред публика и хора, които се възхищават на тениса. В мача ми срещу Андреев публиката беше срещу мен, но това е напълно, напълно разбираемо. Но се надявам, че аз ще мога да разчитам на тяхната подкрепа в моя следващ мач."

Четвъртфиналистът от US Open 2018 не спести и суперлативи относно организацията на турнира в София и заяви намеренията си да стигне далеч в турнира, обявявайки, че сезонът за него още не е приключил.

"Мисля, че всички вие, които организирате Sofia Open, сте свършили фантастична работа дотук и съм много щастлив, че удължавам престоя си в България. Сезонът за мен все още не е приключил."

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новата система за свободни легла в COVID отделенията в Пловдив вече работи
Новата система за свободни легла в COVID отделенията в Пловдив вече работи
Борисов: Изправяме целия потенциал на здравната система срещу коронавируса
Борисов: Изправяме целия потенциал на здравната система срещу коронавируса