НОВИНИ

Джуд Белингам ще отсъства около месец заради контузия

Полузащитникът е получил мускулна травма по време на тренировка.

Реал Мадрид Джуд Белингам
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
17:03, 23.08.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Халфът на Реал Мадрид Джуд Белингам е получил мускулна контузия по време на тренировка, съобщи мениджърът на испанския шампион Карло Анчелоти в петък.

21-годишният английски национал имаше ключова роля през миналия сезон, когато "белите" спечелиха и Шампионската лига. Медиите в Испания прогнозират, че Джуд Белингам може да бъде извън терените за период до един месец.

"Той получи удар, състоянието му все още не е напълно ясно", заяви италианският специалист по време на пресконференция, попитан дали Белингам ще бъде на разположение за неделния сблъсък от Примера дивисион срещу Валядолид.

Карло Анчелоти, който обикновено говори с медиите един ден преди всеки мач на мадридчани, реши да промени графика, за да може да проведе тренировка при закрити врати на стадион "Сантиаго Бернабеу". Италианският треньор обясни, че неговият необичаен ход няма нищо общо с колебливото представяне на "белите" при равенството 1:1 срещу Майорка миналата седмица.

"Не е нищо особено. Искам да тествам терена, защото е променен спрямо миналата година. Искам играчите да го изпробват, за да видя как се чувстват там. Няма суеверие или нещо друго", каза още Анчелоти.

Той настоя, че се нуждае от по-добро представяне в защита, за да играе с четирима атакуващи футболисти в лицето на Килиан Мбапе, Винисиус, Родриго и Белингам.

"Липсваше ни баланс. Има ясно решение и то не е много сложно. С такъв атакуващ състав нападателите трябва да работят малко повече. Опитахме да работим точно в тази насока през седмицата", допълни още Карло Анчелоти.

Наставникът очаква много топло посрещане от страна на феновете на Реал Мадрид за домакинския дебют на звездата Килиан Мбапе.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар гори в близост до село Нови хан
Пожар гори в близост до село Нови хан