НОВИНИ

Къде и кога няма да има топла вода в София

bnt avatar logo
от БНТ
08:09, 09.06.2021
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Части от столични квартали остават без топла вода за лятото. Предвижда се плановият ремонт на топлофикационните съоръжения да обхваща кварталите "Красно село" и "Борово" в периода 1 юли - 1 септември, като ремонтите обхващат и столично ДКЦ, а също и детска градина.

"Искам да успокоя родителите, защото сме взели всички необходими мерки. Имаме уверението на Дирекция "Образование" в Столична община, че ще бъдат осигурени средства за закупуването на алтернативни източници на топла вода. Ще бъдат закупени бойлери за всички групи и кухненския блок, така че да осигурим нормални условия за работа и отглеждане на децата. Ще се наложи реорганизация на пропускателния режим, но това няма да създаде трудности на родителите, защото през летните месеци посещаемостта намалява", каза в "Денят започва" Величка Попова - директор на ДГ №8 "Проф. д-р Елка Петрова".

Росен Тирков от "Топлофикация - София" увери, че до 1 юли ще бъде намерено решение да се осигури топла вода за детската градина. Ще се водят разговори и с ръководството на 20 ДКЦ, за да се изяснят техническите възможности да се реши проблема и там.

"Ние ще направим всичко възможно, за да спазим утвърдените графици. Съоръжението е на доста години и трябва да бъде подменено, както и съоръженията, които подпомагат неговата дейност", подчерта той.

Какво още каза Росен Тирков за летните ремонти на "Топлофикация - София" вижте във видеото!

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христо Иванов: Готови сме на сътрудничество с протестните партии
Христо Иванов: Готови сме на сътрудничество с протестните партии
Волтова дъга на метри от детска градина
Волтова дъга на метри от детска градина