НОВИНИ

Защо майка изхвърли бебето си през прозорец в Златица? Версиите на роднините

bnt avatar logo
от Татяна Йорданова
21:03, 08.06.2021
Чете се за: 03:15 мин.
У нас
Слушай новината

Бебето, изхвърлено от майка си през прозореца на втория етаж, е в добро състояние. Майката е в ареста, а бащата продължава да твърди, че тя не е имала желание да гледа детето си. За първи път пред камерата застава и другата гледна точка - тази на семейството на майката. От там въпросителният как се е стигнало дотам бебе да бъде изхвърлено през прозореца става още по-голям.

Майка хвърли бебето си през терасата в Златица

Версия 1: Близо 7 метра височина. От дни бащата повтаря, че от прозореца на втория етаж майката изхвърля детето си. И че това не било първият случай, в който му посягала.

"Почна да изхвърля храната на детето. Почна да я тормози. Първия път я опита да я удуши. Количката отгоре, платът на количката, е бил срязан с нож, докато детето е вътре", казва бащата на бебето Марин.

В къщата на бащата живеят общо 4 семейства. И според тях промяната у майката станала изведнъж.

"Чистеше си, готвеше си", казва Павлина.

-БНТ: В кой момент вие забелязахте промяна?

"Откакто е родила. Иначе тя не беше такава", разказа Павлина.

При всички случаи социалните не са разбрали, че в тази къща има проблем, защото до тях не стигали сигнали. Нищо не знае и личната лекарка на бебето. До кабинета и не било водено с травми.

"Нито с травми след побой, нито след задушаване. По повод на травми, на битови инциденти - детето не е водено в кабинета", разказа личният лекар на бебето д-р Маргарита Йорданова.

Стигаме и до Факултета, при семейството на арестуваната майка. Там е и версия 2:

"Това дете, ако падне от толкова височина, мислите ли, че ще я върнат от тяхната болница и ще я докарат тук. Тя няма да оцелее", каза Райчо Денков.

-БНТ: Тоест вие не вярвате, че изобщо е станало?

"Не вярваме, не. Няма такова нещо", каза Райчо Денков.

От "Пирогов", където е прието бебето, потвърждават, че състоянието му не е било тежко. Нещо, което и семейството на майката изтъква. Според тях тя не е виновник, а жертва на системен побой. При един от опитите им да я приберат заедно с бебето, отишли и полицаи.

"Дойдоха и попитаха кой е бил Ани? Свекървата каза, майката на бащата - на Марин: Аз я ударих с дърво, ама я ударих леко", каза Божидар Александров.

В коя от двете версии се крие истината остава въпрос за социалните. Докато двете страни се обвиняват, те трябва да решат къде да остане детето.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До края на седмицата: Слънце сутрин, дъжд и гръмотевици следобед
До края на седмицата: Слънце сутрин, дъжд и гръмотевици следобед
Шахта с кабели се запали на "Цариградско шосе"
Шахта с кабели се запали на "Цариградско шосе"