НОВИНИ

Как да се справим с локдауна и със студа едновременно

справим локдауна студа едновременно
bnt avatar logo
от БНТ
21:51, 13.02.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Любопитно
Слушай новината

Баща на три деца предприе крайни мерки, за да пребори скуката по време на локдауна. Той построи иглу в задния двор на къщата си в Рутланд и дори преспа в него.

Алекс Асбридж разказа пред Би Би Си, че той и тримата му синове са построили иглуто, като натъпкали сняг в пластмасови кутии, за да направят тухли. Сержантът откликнал на молбата на 10-годишния си син Джеси да пренощуват в него при минус 5 градуса.

В момента сковаващ студ е обхванал Острова заради бурята Дарси, регистриран беше най-студеният ден от четвърт век насам.

Тъй като децата на Асбридж построили много снежни човеци тази година, майка им Рейчъл предложила да си направят иглу. Бащата допълни, че изграждането е било на принципа проба - грешка. Напълнил пластмасови кутии със сняг, а децата му седнали и натискали отгоре, за да ги направят по-твърди. След това сложили отгоре тухлите, две от тях се изплъзнали, но всичко се получило добре.

36-годишният мъж разказа, че е спал на доста по-лоши места от домашното иглу, а и по този начин е искал да изведе децата си навън, да не стоят все на закрито.

"Имахме прилични спални чували и бяхме защитени от вятъра. Джеси каза, че му е малко студено на лицето и това беше", разказа още Асбридж.

На следващия ден и другите му две деца изявяват желание да спят в иглуто, но не могат да издържат през нощта.

Асбридж допълни, че повечето хора са реагирали по два начина на идеята му да спи в иглу - "Ти луд ли си?" и "Еха, какво преживяване!".

СНИМКИ: Алекс Асбридж

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Оксфордският университет започва тестване на ваксината на "Астра Зенека" върху деца
Оксфордският университет започва тестване на ваксината на "Астра Зенека" върху деца
Най-студено днес беше в София и Драгоман - минус 8 градуса
Най-студено днес беше в София и Драгоман - минус 8 градуса